Počinju registracije za treću beogradsku konferenciju kompjuterske grafike CGA Belgrade 2019

Treća beogradska konferencija kompjuterske grafike i umetnosti CGA Belgrade održaće se 1. i 2. novembra pod sloganom Bujanje, u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj 1. Kao i prethodnih novembara ovo je povod da se u Beogradu okupe neka od najatraktivnijih imena u oblasti produkcije vizuelnih efekata, gejminga, animacije, digitalnih umetnosti i dizajna čime Srbiju stavljaju na mapu evropskih kreativnih gradova.

Dvodnevni program u kome će posetioci moći da biraju između 30 predavanja, 3 panela, 5 radionica, okruglih stolova i prilike da sretnu “lovce na talente” je i ove godine besplatan, a svi zaineteresovani za učešće mogu se od danas registrovati putem Eventbrite sistema ili na sajtu cgabelgrade.com

https://www.eventbrite.com/e/cga-belgrade-2019-computer-graphics-arts-conference-tickets-74269101883

U Beograd stižu Justin Fields, concept artist iza filmova Vulverin, Planeta Majmuna i Grdana, Hugo Guerra, supervisor vizuelnih efekata na filmu i video igrama, Igor Jovanovic iz londonskog Framestore studija, koji će sa publikom podeliti svoj rad na Spajdermenu, predstavnici nagradjivanih studija  FullScream, The Mill, Escape. Poseban kuriozitet biće i dolazak Markosa Faharda softverskog inženjera i kreatora najpoznatijeg rendering softver Arnold za čiji rad je nagradjen tehničkim Oskarom Američke filmske akademije.

Među zanimljivim panelima naći će se i tema o ženama u industiji kompjuterske grafike, a posebno zanimljiv sagovornik na ovu temu biće Klaudija Cermak, autorka knjige “Kako ući i preživeti film, advertajzing i TV postprodukciju – ultimativni vodič” sa 35 godina dugom karijerom u kojoj je bila svedok digitalne revolucije industrije i pored čijeg imena stoje naslovi Troja, Hari Poter, Džejson Born, Kapetan Amerika i Noćne zveri, i Oskar za rad na filmu Gladijator.

“Volim da stvaram lepe slike. Volim izazove, a pre svega, volim da rešavam probleme. Vizuelni efekti uvek predstavljau izazov i problem, a povremeno su to prelepe slike. Volim VFX industriju zbog njenog pionirskog duha, neverovatnih ljudi ali i bezbroj izazova. Knjiga precizno i jasno, ali i duhovito, nadam se, odgovara na pitanja koja mi studenti najčešće postavljaju. To je ultimativni vodič kroz industriju koji se bavi ne tako često obrađenim temama, izazovima sa kojima se susrećemo i time koliko je važno biti društveno biće osim talentovani artista.” – rekla je Klaudija pred dolazak u Beograd gde će održati i posebnu radionicu za mlade studente.

Poseban fokus konferencije biće edukacija i obrazovanje talenata u industriji kompjuterske grafike koja objedinjuje film, dizajn, vizeulne umetnosti i IT kao savršen primer bujanja kreativnosti potpomognutog novim tehnologijama u kome Srbija ima dosta toga da ponudi.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here