Blef filmski kamp na moru

Blef Kamp  zamišljen je kao proces interakcija umetničkih i kreativnih disciplina kroz praktičan rad namenjen mladima, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti i zanata na filmu. Uz svakodnevne filmske projekcije, glumu pred kamerama, režiju,kameru, dramaturgiju, montažu, učesnici kampa  će ući u svet filma i razviti dublje razumevanje filmskih tehnika i sadržaja. Filmske radionice na BLEF kampu rezultiraju kratkim igranim filmom. Filmovi će biti prikazani u kulturnim centrima širom Srbije i evropskih gradova, učestvovaće na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Osnovna ideja je da polaznici prođu ceo proces stvaranja filmskog dela: od faze preprodukcije (pripreme za snimanje), samog snimanja (produkcije) do postprodukcije (montaže, vizuelnih efekata). Kroz proces od ideje, scenarija, storyboarda, knjige snimanja, filmske glume, montaže zvuka i slike, dodavanja vizuelnih efekata, doći ćemo do konačnog proizvoda – filma.

Blef fiilmski kamp

U sklopu letnjih kampova Kulturnog centra Baraka , u sezoni leto 2017, realizovaćemo i osmodnevni intezivni Master class filmske režije koji će rezultat imati autorski rad. Masster class je zamišljen kao spoj intezivnih predavanja koja su povezana sa aktivnim učešćem u procesu osmišljavanja i stvaranja filma.

Letnji Kamp Blef organizuje Kulturni Centar Baraka, organizacija koja se bavi promovisanjem kulture ( film, pozorište i nove tehnologije ). KC Baraka je platforma za povezivanje , istraživanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja umetnike, decu i omladinu, profesionalce u kulturi, podstiče progresivnu poziciju filma i novih tehnologija u umetnosti.

Profesionalni tim predavača ima dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima. Tri predavača po grupi brinu o učesnicima u toku nastavnog programa i slobodnih aktivnosti za vreme kampa.

Realizacija : Blef kamp se održava od 19. do 26. avgusta

Lokacije : Čanj, Kotor, Budva , Petrovac   

Sertifikat: Svaki učesnik na kraju Blef Kampa dobija sertifikat o pohađanju letnjih radionica filma, filmske i pozorišne glume  i novih tehnologija.

Smeštaj učesnika Blef kampa : Smeštaj učesnika kampa je u hotelu ” Biserna obala “ u Čanju. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne , sa kupatilom i terasom. U sklopu hotela nalaze se tereni za mali fudbal, košarku, odbojku, odbojku na pesku. Tu su i tri restorana, letnje bašte i poslastičarnica. U naselju gde je smešten hotel “ Biserna obala”  zabranjen je saobraćaj.

Učesnici kampa imaju zdrvstvenu zaštitu – lekar u objetktu koji je na raspolaganju 24 časa

Uspesi i nagrade :

 • Prva nagrada za najbolji scenario za film Ovo nije reklama za sok, ovo je reklama za voće na festival 44. Reviji filmskog stvaralaštva dece i mladih, Jugoslovenska kinoteka
 • 2016.Prva nagrada za najbolju režiju za film Mamac na festivalu 45. Revija filmskog stvaralaštva dece i mladih, Jugoslovenska kinoteka
 • Prva nagrada za najbolju montažu za film Put zelenog zmaja na 45. Revija filmskog stvaralaštva dece i mladih, Jugoslovenska kinoteka
 • Grand Prix za film Lov3e na 45. Reviji filmskog stvaralaštva dece i mladih, Jugoslovenska kinoteka
 • Međunarodni festival Zelene kulture- Film Lov3e
 • 2016.Festival Najkraći dan, Dom omladine-Film Lo3ve
 • Festival Dev9t- Film Lo3ve
 • 20. Euro-in-film, Novi Sad- Film Lo3ve
 • Prva nagrada na internacionalnom festivalu BUDI, pančevo za film Park je moj
 • Druga nagrada na festivalu HFF, sarajevo (kategorija eksperimentalnog filma ) za film Lo3ve
 • Prva nagrada na Drugom nacionalnom festivalu KIDIKEM za najbolji ekološki film Put zelenog zmaja
 • Prva nagrada na Drugom nacionalnom festivalu KIDIKEM za najbolji vizuelni pristup filmu Mamac
 • Pohvala na Drugom nacionalnom festivalu KIDIKEM za film Park je moj
 • Pohvala na drugom internacionalnom festivalu KIDIKEM za film Preživi
 • Prva nagrada za najbolju montažu za film Glasnici na 46. Reviji filmskog stvaralaštva dece i mladih Jugoslovenska kinoteka ( kategorija mladi )
 • Treća nagrada za najbolji film Krupni plan na 46. Reviji filmskog stvaralaštva dece i mladih Jugoslovenska kinoteka ( kategorija mladi )
 • Prva nagrada za najbolju kameru za film Bratska krv na 46. Reviji filmskog stv aralaštva dece i mladih Jugoslovenska kinoteka ( kategorija mladi )
 • Prva nagrada za najbolju montažu za film Strange Dreams na 46. Reviji filmskog stvaralaštva dece i mladih Jugoslovenska kinoteka ( kategorija deca )
 • Prva nagrada za najbolju školu filma KC Baraka na 46. Reviji filmskog stvaralaštva dece i mladih Jugoslovenska kinoteka

 Kontakt :  Sve informacije o kampu Blef i rasporedu programa i aktivnosti možete dobiti na telefone : +381 65 9090930 , +381 64 4609843

Prijave šaljite na mail: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here