Borimo se protiv trgovine ljudima – APLIKACIJA za telefon

U sklopu kampanje „Sprečimo, zaštitimo, nadoknadimo“ nevladina organizacija „ASTRA“ (Akcija za borbu protiv trgovine ljudima) napravila je aplikaciju BAN Human Trafficking u cilju edukacije mladih ljudi o ovom problemu.

Mobilna aplikacija Ban Human Trafficking je napravljena u cilju edukacije mladih osoba koji su korisnici mobilnih telefona o problemu trgovine ljudima i prevencije ovog oblika kriminala, u okviru projekta „Balkans ACT Now!“ koji podržava Evropska unija.

Aplikaciju možete preuzeti na ovim linkovima:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intellex.bantrafficking

https://itunes.apple.com/us/app/ban-human-trafficking!/id930878583?mt=8

Kroz interaktivnu igricu korisnici će moći da se upoznaju sa različitim oblicima trgovine ljudima od faze vrbovanja, eksploatacije, izlaska iz lanca trgovine ljudima, do faze oporavka, društvene reintegracije i borbe za ostvarenje prava žrtava trgovine ljudima. Na ovaj način korisnici aplikacije se upoznaju sa potencijalnim rizičnim situacijama koje će moći da prepoznaju i izbegnu

Cilj je da se kroz igricu informišu mlade osobe kako da zaštite sebe i ljude u svojoj okolini i spreče trgovinu ljudima. Takođe, bolje razumevanje iskustva žrtava trgovine ljudima treba da doprinese smanjenju diskriminacije i poboljšanju položaja žrtava kako u društvu, tako i u državnim, pravosudnim sistemima.

Kampanja podrazumeva veliki broj aktivnosti kao što je ovaj video spot:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here