Budućnost postoji i budućnost živimo – TEDx u Mokrin House

TEDx, najpoznatija konferencijska platforma na svetu, 15. septembra organizuje svoju, drugu po redu, konferenciju u Mokrin House-u.

TEDx je međunarodna zajednica koja organizuje događaje i konferencije, bilo gde i svugde. Slave ideje koje se kreiraju na lokalnom nivou i podižu ih na globalnu scenu. Na ovogodišnjoj konferencija, čija je tema “Budućnost postoji”, fokusiraće se na promene koje će se dogoditi u oblastima dizajna, tehnologije, zabave, društvenog i građanskog života, kao i mnogih drugih, a učesnici će imati priliku da slušaju govore stručnjaka iz brojnih životnih i naučnih oblasti, između ostalih i Habib Lešević, Danijela Grubnić i Slavimir Stojanović Futro.

Za razliku od ostalih TEDx konferencija, koju se u Srbiji godinama unazad organizuju u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, TEDxMokrin okružen je ruralno-modernim ambijentom Mokrin House-a, koji sam po sebi predstavlja otelotvorenje utopijske budućnosti, koju se mnogi TEDx govornici trude da ostvare.

“Danas retko ko budućnost vezuje za selo. Upravo zato TEDxMokrin za ovogodišnju temu bira futurizam, jer tehnologija danas omogućava moderan život na selu. Iz tog razloga planiramo da okupimo ljude iz najrazličitijih polja, koji će iz svojih uglova pričati o temama vrednih deljenja, i to će činiti baš u ruralnoj sredini.“ rekao je organizator TEDxMokrina, Ivan Brkljač.

Govornici ovogodišnje TEDx konferencije su: Boris Šurija, Danijela Grubnić, Slavimir Stojanović Futro, Uroš Živković, Jelena Blagojev, Uroš Krčadinac, Katarina Popović, Habib Lešević i Branimir Rakić.

Internet povezuje svet, menja način na koji živimo, radimo i komuniciramo. Šta to zapravo znači za obične ljude? TEDxMokrin će 15. septembra pokrenuti temu globalizacije, koja čini svet jednim velikim selom. Imaćete priliku da saznate više o budućnosti edukacije, socijalne zaštite, ali i čovečanstva kao takvog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here