CAAS-ov nagradni konkurs za građansko novinarstvo

Novo doba donelo nam je nove medijske kanale i izvršilo snažan uticaj na razne profesije. Digitalizacija medija omogućila je nezamislivu brzinu protoka informacija, ali i doprinela širenju lažnih vesti i dezinformacija. Generacije mladih novinara svoju profesionalnu karijeru počinju i razvijaju na društvenim mrežama, najpre na YouTubu. Direktan kontakt sa publikom ali i pristupačnost novih medija predstavljaju veliki izazov za žurnalistiku. Želimo da zajedno sa vama učestvujemo u decentralizaciji i demokratizaciji medijske scene!

Pozivamo sve zainteresovane građane da odgledaju naš YouTube kurs građanskog novinarstva i pošalju nam svoje priloge. Predavači su renomirani srpski istraživački novinari. Kroz šest lekcija saznaćete sve o izazovima građanskog novinarstva ali i savladavanju svih prepreka. Između vas i vaše priče sada je samo vaša odluka.

Bilo da se bavite lokalnim temama, a koje nisu dovoljno dobro medijski ispraćene, ili imate ekskluzivne insajderske informacije za koje tradicionalni mediji nemaju dovoljno hrabrosti, ili želite da prikažete primer kršenja ljudskih prava i sloboda, sada imate priliku da doprete do šire publike.

Snimite kratak prilog svojim mobilnim telefonom i ispričajte vašu priču!

Najbolji prilozi biće emitovani na konferenciji o slobodi medija koju organizujemo 15. decembra u Beogradu, a najbolji od svih prikazanih po oceni stručnog žirija biće novčano nagrađen.

Ukoliko su vam potrebni saveti i pomoć oko koncepta priloga, slobodno nas kontaktirajte.

Čekamo vašu priču!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here