“ČARAPANI FROM THE NEIGHBOURHOOD – Roma and non Roma young people advocating for human rights”  

   

   

   

  Organizacija Ljudima od ljudi poziva zainteresovane da se prijave za učešće na projektu “ČARAPANI FROM THE NEIGHBOURHOOD – Roma and non Roma young people advocating for human rights” koji će se održati od 04 – 10. juna u hotelu Lider S u Vrnjačkoj banji, a podržan je od strane Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

  Projekat okuplja mlade od 18-25 godina iz Kruševca, a fokus je na temi ljudskih prava i inkluzije.

   

  Sastoji se iz osnovne aktivnosti u vidu sedmodnevnog seminara, zatim prezentacije rada u vidu predstave, kao i praktičnog dela koji uključuje primenu naučenog u praksi realizacijom sopstvenih kratkih radionica od strane učesnika pomenutog seminara.

   

  Projekat podrazumeva edukaciju putem neformalnog obrazovanja od 4-10. juna u Vrnjačkoj banji i ima za cilj da putem sedmodnevnog seminara koji podrazumeva umetnički pristup i izvođačku umetnost edukuje, uključi i podstakne mlade na promišljanje, izražavanje i aktivno učestvovanje na temu ljudskih prava, inkluzije i ravnopravnosti radi kreiranja svesti o životu u zajedništvu u svojoj lokalnoj sredini. Pristup i tehnike rada koje će se ovom prilikom koristiti su tehnike savremenog plesa i pozorišne metodologije. Kreativni rad učesnici će prezentovati javnosti u vidu predstave. Prethodno iskustvo učesnika/ca sa metodologijama savremenog plesa i pozorišta nije neophodno.

  Ujedno, nekoliko dana nakon seminara i predstave obrazovani u timove učesnici projekta imaju mogućnost da po ugledu na edukativni pristup, tehnike i metodologije koje će iskusiti, naučeno primene u praksi u Kruševcu. Uz mentorsku pomoć trenera na projektu uslediće osmišljavanje aktivnosti koje bi želeli da organizuju i implementiraju za svoje vršnjake kao ciljnu grupu i samim tim preuzmu ulogu lidera i aktivnu ulogu u društvu kao ravnopravni građani u okviru lokalne zajednice u Kruševcu.

  Broj polaznika je ograničen na 20, a učešće u projektu je besplatno. Troškovi smeštaja, ishrane i putni troškovi učesnika su obezbeđeni. Radni jezik je srpski.

   

  Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara (u prilogu). Rok za prijavu je 11. maj 2018. do 23h.

  Nakon selekcije, izabrani učesnici će biti kontaktirani najkasnije do 17. maja.

  Odabrani učesnici imaju obavezu da potvrde i osiguraju svoje mesto na projektu uplatom kotizacije od 700rsd do 22. maja 2018. Uplaćeni iznos će organizator refundirati svakom učesniku dolaskom na seminar u Vrnjačkoj banji.

  Za sve dodatne informacije posetite naš sajt http://people2peopleserbia.org/ , FB događaj https://www.facebook.com/events/241479939760397/ , ili kontaktirajte Milenu Todorović, organizacija Ljudima od ljudi, [email protected] .

   

  Naziv “čarapani” je svima dobro poznat s obzirom da se u istoriji pominje kao drugo ime za stanovnike Kruševca. Želeli bismo da iskoristimo polazno stanovište međuljudskih odnosa, a to je svest i spoznaja o tome šta znači naći se na mestu druge osobe ili kako se u narodu kaže “biti u tuđim čarapama”.

  PODELI
  Nađa Stojanović
  Studentkinja treće godine na smeru menadžment na Fakultetu organizacionih nauka.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here