Čekajući Godoa prođe mi život

„I ako uopšte znam šta je ljubav, onda to znam zbog tebe.“ –  Herman Hese

Maj mesec.

Leto je na pragu.

Jeeeej!

Idemo sada, veliko sređivanje – depilacija, šišanje, solarijum, trening… I možda nađem dečka.

Pošto u zimskom periodu, mi žene, očigledno ne umemo da pokrenemo ovaj naš ženski mozak i objasnimo sebi da sve ovo treba raditi za sebe, uvek. Ako si samoj sebi lepa, ako samu sebe voliš i poštuješ, svi ostali ćete tako gledati.

Naći dečka, velika misterija današnjice.

„Svi su isti“ – glupost.Primitivizam. Svako je individua za sebe, svako ima svoj karakter, stav, mišljenje. Ne treba generalizovati, a još manje tražiti osobu po kroju – jer takvu možda nećemo naći, a propustićemo šansu za ljubav.

Upravo čekajući nekog tamo.

U svom tom vrtlogu emocija, želja, težnje, tuge, tražnje – pojavi se on. Niotkuda, prosto uđe u naš život i preokrene sve. Gledamo ga skeptično, sa pitanjem u glavi, „Ko si sad pa ti?“, a faca kao kada vidiš pregaženu žabu na ulici. I onda ti stigne poruka na telefonu, jedna, pa druga. Ti i dalje u čudu… Zatim krene dopisivanje. Pažnja sa njegove strane. Neki tamo davno zaboravljen osećaj važnosti.

U sebi misliš, „Pozovi me na piće, pozovi me na piće“! Skakućemo, cvrkućemo kao ptičice.

A u stomaku leptirići!

Da li se napokon pojavio?!

Godinu dana čekanja, odbijanja, zatvaranja, nekog tamo ludački samačkog života promeni se u jednom satu provedenom sa osobom koja ti toliko prija, kao da se poznajete čitav život.

I sve tako krene. Baš kao da tako treba. Kao po scenariju. Zaljubiš se za tren.

Pogledaš oko sebe i shvatiš koliko je dan lep – iako pada kiša, shvatiš koliko radosti ima oko tebe, shvatiš da nikada ne treba stvarati zid i da ne treba bežati od života, a ni od ljubavi. Shvatiš da je sve u životu test koji moraš da položiš. Neki zadaci su preteški, čak nerešivi, dok su drugi pak prelaki.

Život je pun uspona i padova, dobrih i loših stvari, ali ljubav je nešto što svima treba. Nije poenta tražiti, već pustiti novu osobu u svoj život. Dozvoliti joj da ti priđe, da te osvoji, da te pomeri iz sigurne zone dosade.

Dozvoliti joj da ti pokaže lepote ovog lepog grada, jer makar i sto puta otišla na Kalemegdan, kada sto prvi put odeš sa njim, osećaćeš se kao da nikada ranije tamo nisi kročila.

Za sve žene koje idealizuju i čekaju – iskoristite ovo sunce i probudite se.

Život je samo jedan, nema vremena za idealizovanje i čekanje.

Jer postoji, on postoji.

1 COMMENT

  1. Ja ga pustika da udje u moj zivot. I slao poruke. I poklanjao paznju. I trudio se. I sve vreme imao devojku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here