CIM: Konkurs za poziciju terenski radnik-volonter u okviru Programa obrazovanja

Svaki dečak i svaka devojčica želi da ide u školu, da crta, piše, nauči neke lepe pesmice i druži se sa drugarima. I dok je većini nas to bilo omogućeno, postoje deca kojoj je potrebna dodatna podrška kako bi im se ova želja ostvarila. Baš tvoja podrška!

Volonterski tim Programa obrazovanja “Centra za integraciju mladih” (CIM) čine izuzetno posvećeni terenski radnici i radnice koji su prepoznali važnost toga da svako dete sedne u školske klupe. Već osam godina svakoga dana predškolce iz neformalnih naselja vodimo i vraćamo iz vrtića, učimo ih kako se prelazi ulica, koje su boje sunce i trava, kako se pišu slova i brojevi… a sa prvacima radimo domaće zadatke i savladavamo školsko gradivo.

Centar za integraciju mladih CIM

 

Da bi postali deo našeg tima nisu važne godine ni obrazovanje, niti poznavanje dečijih pesmica i animiranih heroja i heroina. Sve ćete to naučiti! Važna je samo ljubav prema deci i želja da četiri sata u toku radne nedelje poklonite našim mališanima. A za uzvrat ćete od dece dobiti neizmernu ljubav, osmehe i pozitivnu energiju, a od nas iskustvo u radu sa decom i radu na terenu, stručne obuke, potvrdu o volontiranju i naravno – plaćeni BusPlus.

Centar za integraciju mladih već duže od 10 godina radi sa decom koja su uključena u život i rad na ulici, najprepoznatljivija usluga koju realizujemo je Svratište za decu. Program obrazovanja je program preventivnog tipa koji za cilj ima uključivanje dece iz neformalnih naselja u najranijem uzrastu u obrazovni sistem. Program se aktuelno realizuje u dva neformalna naselja sa više od 80 korisnika predškolskog uzrasta i prvaka, a u poslednjih 8 godina koliko program postoji oko 300 dece je upisalo škole i prva generacija će sledeće godine upisati osmi razred. 

Ako želis i ti da postaneš deo jednog sjajnog tima, konkurs za prijem novih terenskih radnika je upravo otvoren! Poseti nas na FB stranici “Program obrazovanja” ili sajtu www.cim.org.rs ili se javi na [email protected] ili broj telefona 065/89 12 290 i koordinator terenskih radnika Nemanja Marinović će ti pružiti sve dodatne informacije.

Konkurs traje do kraja marta.

Vidimo se i dobrodošli!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here