Čitajmo zajedno na Trgu

Čitamo na TRGU u subotu u 14 časova!

Akcija Čitajmo zajedno u susret festivalu knjige ČitamČitaš!

Kao najava festivala ČitamČitaš i ove godine biće organizovana akcija „Čitajmo zajedno!“. U subotu, 16. septembra u 14 časova počinje okupljanje organizatora, prijatelja festivala i svih zainteresovanih sugrađana i slučajnih prolaznika. Ova akcija koja svake godine okupi više desetina ljubitelja knjiga ima za cilj širenje značaja knjige i čitanja, u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu.

ČitamČitaš čitajmo zajedno

Ekipa ČitamČitaš poziva vas da i ove godine iskoristite priliku da dovršite knjige koje trenutno čitate, a potom ih trampite na festivalu koji se održava 7. i 8. oktobra u bioskopu Zvezda. Ako kod sebe nemate nijednu knjigu koju biste mogli da čitate, možete jednu pozajmiti na licu mesta od nas. Za učesnike skupa ne postoji starosno ograničenje, na događaj su pozvani pripadnici svih generacija.

O festivalu Festivalu ČitamČitaš

Festival knjige ČitamČitaš održava se peti, jubilarni put menja lokaciju i održava se 7. i 8. oktobra u bioskopu Zvezda! Očekuju vas zanimljive tribine, radionice, filmske projekcije i neizostavna trampa knjiga, koja će trajati sve vreme festivala, a ulaz je, kao i uvek, besplatan. ČitamČitaš festival, koji se održava u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija, posvećen je knjizi i ima za cilj čuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige kao medija. Osnovna aktivnost ovog festivala je razmena polovnih, pročitanih knjiga. Posetioci jednom godišnje imaju priliku da zamene pročitanu knjigu za neku drugu, kao i da učestvuju u različitim aktivnostima i radionicama koje su povezane sa knjigom, književnošću i edukacijom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here