Čitajte nas pažljivo i možda budete čitali i Lagunine poklon knjige

U aprilu smo pokrenuli jednu novinu za vas, i to na nivou cele Srbije, i za sada dobijamo sjajne komentare od vas. 😀 Obećali smo vam da ćemo na svake dve nedelje, za vas imati po dve poklon knjige koje vam daruje izdavačka kuća Laguna! Knjige će moći da dobije bilo ko od vas jer će biti deljene na teritoriji cele Srbije i moći ćete da ih preuzmete u najbližoj knjižari Lagune.

Ovog puta „na izložbi“ su dve novije knjige – „Bubašvabe“, triler koji nam dolazi sa ulica mračnog i dekadentnog Bangkoka, intrigantno delo diplomiranog ekonomiste Jua Nesbea (na FB) i istorijska knjiga prožeta stvarnim događajima, a čija se radnja i smer kretanja priče mogu naslutiti iz samog naslova, „Istorija tajnih službi“, Volfganga Krigera (na Instagramu).

Kako do knjiga, o čemu nam pričaju, ali i gde i kada ih delimo… pročitajte u nastavku.

laguna portal fbFEJSBUK

Na Fejsbuku vam delimo jedan strašan triler koji nam dolazi sa ulica mračnog i dekadentnog Bangkoka, a napisan od strane poznatog norveškog muzičara i pisca bestselera – Jua Nesbea. Nesbe sada peva u rok bendu Di Derre, ali je najpoznatiji po seriji trilera o detektivu Hariju Huleu, prevođenoj na 30 jezika.

HARI HULE JE NA SPECIJALNOM ZADATKU. bubasvabe-ju_nesbe, Laguna

Norveški ambasador na Tajlandu pronađen je mrtav u jednom bangkočkom kupleraju. Oslo pokušava da izbegne skandal, pa mamurni inspektor Hari Hule završava na letu za Bangkok. Ubrzo će lutati sporednim uličicama među opijumskim jazbinama, hramovima, reklamama za turiste, maloletnicima koji se prostituišu i go-go barovima.

„Kako je moguće da posle svake nove priče o Hariju Huleu čitalac ima utisak da je upravo pročitao najbolju?“ Aamulehti, Finska

„Nesbe nepokolebljivo upravlja složenom radnjom i dramskim razvojem likova, ali je posebna draž ovog romana to što se Hari Hule savršeno uklopio u živopisnu oronulost Bangkoka i Tajlanda, iako ga je Nesbe prebacio u krajnje nenorveško okruženje.“ The Independent

*** Laguna i PM imaju poklon(e) za vas: Dve knjige svake dve nedelje za naše čitaoce!

*** PRATITE NAS: Svake nedelje vodimo vas na nekoliko mesta –bioskopi, pozorišta, muzeji, izložbe, posete

*** Saznajte prvi informacije koje se tiču nas, mladih! Šta je to novo u gradu, festivali, studentska obaveštenja

INSTAGRAM

A na Instagramu vas čeka delo Volfganga Krigera, jednog od najboljih poznavalaca tajnih službi, koji u ovoj knjizi, „Istorija tajnih službi“, zanimljivo i stručno opisuje njihov način delovanja i razvoj tokom tri hiljade godina, počev od starog Egipta pa do današnjih dana.istorija_tajnih_sluzbi_od_faraona_do_nsa-volfgang_kriger, Laguna

Nepoverenje i osećaj ugroženosti od unutrašnjeg i spoljnjeg neprijatelja – bilo da su uzrokovani stvarnom pretnjom ili su puki proizvod političke paranoje – osnovna su oruđa državne vlasti. Potreba za uhođenjem potencijalnog protivnika radi otkrivanja njegovih namera, planova i sposobnosti posledica je upravo te vrste nesigurnosti. Na takvom političko-psihološkom temelju nicale su tajne službe i razvijale se u svim epohama.

Otkrića Edvarda Snoudena izmenila su način na koji javnost opaža i doživljava tajne službe. Danas je internet njihovo novo bojno polje, a činjenica da obaveštajne službe svakodnevno narušavaj ljudska i građanska prava gotovo da se više i ne prikriva…

Volfgang Kriger se obrazovao u Minhenu i Kelnu, Bolonji i Parizu, Prinstonu i Torontu; bio je gostujući profesor na Harvardu i Oksfordu, a zašto je pravi pisac za jedno ovakvo delo govori i to što je jedan od suosnivača Radne grupe za istoriju obaveštajnih službi, a do 2007. bio je i njen predsednik; član je Naučnog saveta francuskog ministarstva odbrane, i član nezavisne Komisije istoričara za istoriju nemačke obaveštajne službe. 

„Ova izuzetno važna i uzbudljiva knjiga znalački nas upoznaje sa istorijom obaveštajnih službi i pomaže nam da razumemo njihovu ulogu u strukturama moći.“ Sehepunkte

KAKO DO KNJIGE?

Kako možete dobiti neku od knjiga koje smo vam spremili u dogovoru sa timom Lagune (samo tri brza koraka):

Knjigu „Bubašvabe“ delimo na na zvaničnom Fejsbuk nalogu PortalMladi, a kako biste bili potencijalni dobitnik, potrebno je da:

  1. Zapratite zvanični Twitter nalog PortalMladi  (https://twitter.com/PortalMladi)
  2. Na FB stranici gde smo postavili tekst da delimo Laguna knjige, morate da lajkujete taj post i da,
  3. Takođe, na našoj FB stranici, u komentaru posta gde se dele knjige napišite odakle ste (iz kog ste grada) i koliko dugo nas pratite. (ko ne ispuni sve uslove, neće učestvovati u izvlačenju).

#CelaSrbijaKnjiguDobija !

Ko želi da učestvuje u „igri“ za knjigu Istorija tajnih službi“, neka poseti naš zvanični Instagram nalog gde ćete naći sve intrukcije kako da učestvujete.

To je to. Detalji odabira srećnih dobitnika, vreme njihovog objavljivanja kao i način preuzimanja knjiga biće objavljeni na zvaničnom Fejsbuk nalogu PortalMladi.

SREĆNO svima i da čitamo zajedno

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here