Čovek i (ne)postojanje prostora

Nevena Mišković, umetnica mlađe generacije, svojom izložbom „Čovek i (ne)postojanje prostora“ preispituje odnose ljudske figure i njenog okruženja, nastojeći da spozna postojanje granica između ova dva motiva, a u isto vreme i nemogućnost sagledavanja njihovog razdvajanja.

Koristeći boju i teksturu papira kao dodatni slikarski pribor, umetnica postiže efekat „nedovršenosti“ koji posmatraču pruža dovoljno nagoveštaja za stvaranje sopstvenih asocijacija.

Na izložbi će biti prikazano petnaest radova koji su stvarani tokom četiri godine. Iako se posmatranjem slika lako može uočiti sazrevanje misli i ideje, jedino što ostaje nepromenjeno je dodir sa snovima koji nadahnjuju umetnicu. Potpuno popunjen format i pastelne boje smenjuje jarki kolorit sa ekspresivnim i kontrastnim crtežom. Posmatrajući ove slike, posmatrač preispituje sebe, imajući pred sobom pitanja koja je ova mlada umetnica sama sebi postavljala.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 27. mart u 19 časova, u galeriji SKC Novi Beograd, u Bulevaru Zorana Đinđića 152a. Izložba će biti dostupna publici do 10. aprila 2018.

Autor: Nevena Milojević

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here