CRPS uskoro raspisuje konkurs za učešće mladih iz Srbije na programu u Mančasteru i Londonu

CRPS  – Centar za razvojnu politiku i saradnju i British Council iz Londona, danas su potpisali ugovor o realizaciji novog omladinskog projekta. „Bavimo se svim onim temama koje zanimaju mlade, pre svega obrazovanjem i zapošljavanjem. Sredinom jula poslaćemo grupu omladinaca iz Srbije u Mančaster i London.

CRPS

Mladi će razgovarati o obrazovanju dvadeset i prvog veka koje treba da prati privredu naše zemlje, o neophodnom sticanju prakse. Poseban segment programa biće posvećen inkluzivnom obrazovanju uz podršku novih tehnologija.

Svima njima pružićemo priliku da čuju svetske stručnjake i nađu inspiraciju tako što će ekperimentisati sa novom tehnologijom i sresti interesantne sagovornike/partnere iz regiona, ali i celog sveta. Participacija mladih je jedna od osam najvaznijih oblasti Strategije za mlade Evropske Unije.

Participacija mladih jeste proces aktivnog uključivanja mladih o pitanjima koja se njih tiču i u akcije kojima su dorasli, bez obzira na to ko je akcije pokrenuo – mladi ili odrasli. Taj proces iziskuje saradnju, razmenu informacija i dijalog između mladih i odraslih, i najvažnije, uvek je zasnovan na uzajamnom poštovanju i deljenju odgovornosti i ovlašćenja.“ – rekao je izvršni direktor Centra za razvojnu politiku i saradnju Edis Demić.

Konkurs za učešče na program biće raspisan početkom aprila 2016. godine na sajtu organizacije www.crps.org.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here