6. jul – danas je Međunarodni dan ljubljenja.

Danas se obeležava Međunarodni dan ljubljenja. Bilo da poljubac ima romantično značenje, ili je sinonim za pozdrav, to je običaj poznat gotovo svim kulturama. Načini na koji se razmenjuju ovi znaci nežnosti se razlikuju. Poljubac pak između muškarca i žene najnježniji je, a s druge strane i najsnažniji ljubavni dodir koji odaje želju za potpunim i telesnim i duševnim stapanjem.

Inicijativa za ovaj dan potekla je iz Velike Britanije, kada je pre nekoliko godina organizovano nacionalno takmičenje u ovoj „disciplini”.

Svetski daan ljubljenja
Izvor: pixabay.com

Ovaj „praznik“ ustanovljen je 2006. godine radi slavljenja ljubavi, što partnerske, familijarne ili prijateljske.Kako bilo da bilo, iskoristite dan i izljubite sve oko sebe.Ako ništa drugo, osećaćete se mnogo bolje.

Ideja Međunarodnog dana ljubljenja je da se ljudi podsete na ta jednostavna zadovoljstva koje poljubac donosi. To je izraz i doživljaj intimnosti. Međunarodni dan ljubljenja nije toliko komercijalizovan kao Dan zaljubljenih.

Saznaj još: KREIRAJ ŽIVOT: Nemojte tolerisati ovih 20 stvari, život je kratak

Rekord u dužini ljubljenja postavili su dvoje Tajlanđana – Akekači Tiranarta (42) i njegova supruga Laksane (31). Oni su ovog februara, na Dan zaljubljenih, popravili svoj prethodni rekord. 

Njih dvoje su se ljubili čak 58 sati, 35 minuta i 38 sekundi. Pre toga, 2011. godine ušli su prvi put u Ginisovu knjigu rekorda kao vlasnici najdužeg poljupca koji je tada trajao 46 sati i 24 minuta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here