Deseta novogodišnja akcija prikupljanja paketića – Osmeh na dar

Prva studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ organizuje jubilarnu desetu  novogodišnju akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije.
 
U sklopu akcije koja će trajati 07 – 25. decembra na Pravnom fakultetu, aktivisti će svakog radnog dana od 10 do 16 časova prikupljati sadržaj za novogodišnje paketiće u vidu novih igračaka, knjiga za decu, nastavnog materijala i slatkiša. 
Osmeh na dar
 
U novogodišnjoj akciji fondacije učestvuju studenti  Univerziteta u Beogradu (Filološki, Fakultet političkih nauka i Farmaceutski) kao i studenti Univerziteta Singidunum (Fakultet za medije i komunikaciju), Univerziteta Umetnosti (Fakultet muzičke umetnosti), Univerziteti u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, kao i „Volonterska organizacija Svilajnac“ iz Svilajnca i omladina grada Jagodine. Takođe, osmu godinu zaredom, akciju podržava i omladina iz Hrvatske (gradovi Tenja, Bobota, Negoslavci, Borovo, Bijelo Brdo i selo Vera). Ove godine imamo i podršku Osnovne škole “ Đorđe Krstić“ iz Žarkova, gde će sami osnovci skupljati materijal za svoje vršnjake.
 
Osnovni cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (na Kosovu i Metohiji, u Kuršumliji, Požegi, Užicu, Svilajncu,  brojnim mestima u Vojvodini, kao i Beogradu), te pozivamo sve zainteresovane ljude dobre volje da svojim skromnim doprinosom pomognu ovu akciju.  
Osmeh na dar
 
„Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, da pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenemo pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe.“
 
Za više informacija o akciji posetite sajt www.osmehnadar.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here