Dijalog – mladi sa stavom: Preispitati Bolonjski sistem

  Studenti univerziteta u Srbiji izneli su danas, u ime izborne liste “Dijalog – mladi sa stavom – Stanko Debeljaković”, predlog u kom su preispitali Bolonjski sistem i pozvali na budžetsko stipendiranje najboljih studenata.

  Izvor: Tanjug/ R. Prelić, arhiva

  BEOGRAD – Studenti univerziteta u Srbiji izneli su danas, u ime izborne liste “Dijalog – mladi sa stavom – Stanko Debeljaković”, predlog za preispitivanje Bolonjske deklaracije i pozvali na budžetsko stipendiranje najboljih studenata.

  “Da li je jedini način da postanemo ostvareni ljudi napuštanje ove zemlje? ‘Dijalog’ želi da zadrži mlade u Srbiji. Zato zahtevamo hitno preispitivanje Bolonjske deklaracije, administratrivne olakšice pri priznavanju inostranih diploma, veća budžetska izdvajanja za stipendiranje i bolji život studenata,” poručio je Debeljaković.

  Bolonjski sistem se, po mišljenju većine studenata u Srbiji, nije pokazao kao najkvalitetnije rešenje, navodi se u saopštenju “Dijaloga”, i dodaje da je reforma obrazovnog sistema jedino rešenje za srednjoškolsko i za visoko obrazovanje.

  Grupa građana “Dijalog – mladi sa stavom – Stanko Debeljaković”predala je Republickoj izbornoj komisiji (RIK) u subotu izbornu listu za parlamentarne izbore.

   

  Tekst preuzet sa http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=240472

   

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here