DJ UnKnown kaže Novi Sad

Da je Beograd prestonica zabave, odavno je poznata činjenica. Stranci iz svih krajeva sveta dolaze da osete noćni život grada u kome, bar što se provoda tiče, nema razlike između ponedeljka i subote. Mladi, kao i svi oni koji se tako osećaju, na raspolaganju imaju (pre)veliki izbor mesta gde mogu potražiti zabavu. Od kafića, preko klubova, kafana, splavova, pabova, kultnih mesta, koncertnih dvorana, pa čak i najobičnijih parkova.

Novi Sad. Izvor: turismomania.es

Ali.. Zabavu vole manje više svi, a „svi“ ne žive u u prestonici. Niti jednu zemlju možemo posmatrati po samo jednom gradu. U tom duhu, Portal Mladi, krenuo je putem Novog Sada.  Srpska Atina, kako drugačije nazivaju ovaj grad, privlači sve veći broj mladih ljudi, koji Novi Sad posećuju upravo provoda radi. Exit je već postao nezaobilazna tačka na mapi dobrog provoda. Međutim, potencijal NovogSada, bar što se noćnog života tiče, nikako se ne završava ovim festivalom. A ko će vas sa noćnim životom bolje upoznati, nego DJ! Mi smo se za pomoć obratili našem prijatelju DJ UnKnown-u, tj. Janku Đurovki, koga smo upoznali na nedavno održanom Danube Fun Festuu u Donjem Milanovcu.

Novi Sad je studentski grad, mladi dolaze sa svih strana bivše Jugoslavije da upišu fakultet. Svi oni vole različite vidove zabave, a Novi Sad je svakako mesto koje to može i da im ponudi. Tokom leta, Kej vrvi od mladih ljudi koji sede po klupicama i cirkaju. Među njima se uvek nađe neko ko zna da svira gitaru, pa se stvori fina atmosfera. Kada Kej dosadi tu su naravno nezaboilazni izlasci, kafane, klubovi, splavovi i kućne žurke. I mesto koje bih izdvojio kao posebno za sve studente, a i za one koji to nisu, je takozvani Studenjak. Nalazi se u blizini studentskih domova, pa je sasvim jasno zašto je tamo uvek veselo.

DJ UnKnown. Izvor fb arhiva

Gde Novosađani najviše vole da izlaze?

Mislim da najviše posećuju ulicu Laze Telečkog, a možda samo tako mislim jer ja volim da izlazim tamo (smeh). U ulici Laze Telečkog ima svega. Od Cactus-a i Cuba Libre-a, gde se pušta strana muzika, sve do Dva anđela i Ateljea 212 gde DJ-evi zagrevaju masu i onda nastupa neki bend, pa sve do Lazinog salaša, gde se mogu čuti zvuci tamburice. Po priči mnogih mojih drugara, moram da konstatujem, da je novosadska masa naklonjena najviše novootvorenim i modernim kafanama.

Ulica Vase Teleckog. Izvor: balkaninsight.com

Kakva muzika se najčešće sluša?

Sluša se sve, od turbo folka do hausa. Ako vam na ovom pitanje odgovor dam samo na osnovu mog društva, možete dobiti kompletan muzički opus, slična vam je situacija i sa većinom mesta za izlazak.

Da bi se najbolje proveli, morate pratiti sledeći recept za izlazak:

  • Zagrevanje u lokalnoj kafanici od 21h do 23h
  • Od 23:30 do 03:00h klub, nije važno koji je klub, važno je ko je DJ (a naša preporuka je naravno DJ UnKnown) i naravno da vozi masu
  • Od 03:00 do 06:00 bilo koji otvoreni bircuz
  • 6i15 vruć burek, sa mesom naravno

Naravno, kao i svuda i u Novom Sadu se mora izlazak platiti. Jedno veče, u koje je uračunat i povratak kući taksijem, košta oko dve ili tri hiljade dinara, u zavisnosti od toga koliko pijete. Pošto smo mi pobornici zdravog života, mi vam savetujemo da manje pijete, a uz to će te i više uštedeti novca.

DJ-vi su uglavnom zaduženi da zabavljaju druge ljude, ali kako izgleda kada DJ izađe u provod?

Turu zpočinjemo u kafani “Familija”. Prava porodična atmosfera, gazda i gazdarica su toliko ljubazni, da se osećaš kao da si njihovo dete. I kad dođe vreme za odlazak, jako je teško ustati, jer je toliko prijatno da ne želiš da napustiš to mesto, ali ipak nas put zove dalje.Taksi pa naravno u Laze Telečkog. Cactus bar definitivno na početku, DJ zagreva sa najnovijim House, Hip-Hop I RnB hitovima. Sat vremena tu, pa možemo polako preko puta do Dva anđela. Uživo bend sa pevačicom, tu potrošiš i one poslednje pare. I za kraj, još malo strane muzike u Cuba Libre-u pa možemo kući. To bi bilo to, nema ustajanja pre 13h sutradan, minimum.

Delić atmosfere koju napravi ovaj DJ. Izvor: Fb/arhiva

Zašto treba doći u Novi Sad i doživeti ga noću?

 Prvenstveno jer je sve opušteno, nigde se ne žuri, ko god da dođe sa strane, kom god društvu da se priključi, prihvatiće ga kao dugogodišnjeg druga. Definitivno će ga napiti, odvući na sva moguća mesta koja misle da treba da se posete, I na kraju ga neće sprečiti da uradi nešto glupo I da se izblamira, jer kakav bi to izlazak bio da te sutra nije sramota.

Ukoliko ste I dalje skeptični, pravac Novi Sad, provod je zagarantovan, a dok se to ne desi uživajte u sjajnom remiksu ovog DJ-a.

1 COMMENT

  1. Grad Novi Sad upisan je u turisticke knjige sirom sveta kao destinacija gde se okupljaju mladi i uzivaju u pesmi i druzenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here