Događajem „ŽENSKE PRIČE O IT-u“ 2016 obeležen međunarodni dan žena u ICT-u KAKO DO KARIJERE U IT INDUSTRIJI

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji treću godinu za redom upriličioje druženje sa studentkinjama IT smerova fakulteta iz Beograda, Novog Sada i Niša povodom međunarodnog Dana žena u ICT-u. Događaj je organizovan kako bi studentkinje u direktnom kontaktu sa koleginicama i kolegama iz Razvojnog centra saznale koje mogućnosti IT sektor nudi u razvoju karijere.

microsoft-customer-service-contact-phone-number

Događaj „Ženske priče o IT-u“ima i širi kontekst jer je organizovan u okviru globalne inicijative #MAKEWHATSNEXT, koja za cilj ima veće podsticanje devojaka i mladih žena da razvijaju karijere u IT sferi. Većim učešćem žena u ovoj oblasti, garantovana su i sveobuhvatnija i raznovrsnija informaciono-komunikaciona tehnološka rešenja. S obzirom na sve veću ulogu, ali i značaj, koji IT rešenja imaju u svakodnevnom životu – održiv razvoj podrazumeva da svako ima omogućen pristup znanju i alatima koje nudi informatičko obrazovanje.

Na današnjem druženju 100 odabranih studentkinja imalo je priliku da sazna kako izgleda raditi u Razvojnom centru jedne od najvećih IT kompanija u svetu, i za koje sve pozicije i projekte mogu da se prijave. O ulogama žena u IT sferi, i šta je potrebno da se pokrene i razvija sopstveni biznis u toj privrednoj grani, učesnice su mogle da čuju od IT preduzetnica koje su im se pridružile na događaju.

„Kao i mnogim drugim inicijativima i projektima, Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji želi da motiviše mlade, a ovim događajem prvenstvenožene, da se stalno usavršavaju, da ne odustaju i da veruju u ono što rade. Ovo je jedan od načina da se statistika o broju žena u IT sektoru promeni na bolje.Pridružujući se globalnoj inicijativi, želimo da otvorimo ovu temu, damo podršku mladim ženama i pre svega čujemo njihovo mišljenje“, izjavila jeTamara Letić, Activity Manager u Razvojnom centru Microsofta u Srbiji.

Mnoga interesantna pitanja pokrenuta su tokom interaktivnih radionica, kao i u neformalnoj atmosferi krajem višečasovnog druženja, zbog čega su svi učesnici događaja zaključili da je događaj „Ženske priče o IT-u“ dobar podsticaj da se o ovim temama razmišlja na kreativan i dinamičan način.

Sa ovog linka možete preuzeti video sa delom atmosfere sa današnjeg okupljanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here