Dok’n’Ritam: Projekcija filma „JA REPUJEM – Smoke Mardeljano“ u produkciji Vice

Projekcija filma „JA REPUJEM – Smoke Mardeljano“ na prvom Festivalu muzičkih dokumentarnih filmova u Domu kulture „Studentski grad“

Od 23-26. juna u Domu kulture „Studentski grad“ biće održan prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma DokʹnʹRitam.

Unedelju 26. juna u 16 časova u Klubu-knjižari Magistrala u okviru pratećeg programa Festivala biće prikazan film „JA REPUJEM – Smoke Mardeljano“ u produkciji Vice.

9625 je bio kažnjenički broj Miloša Stojanovića u vaspitno-popravnom domu u Kruševcu, poznatijem kao „Sivi dom“. Miloš danas nastupa širom Balkana kao Smoke Mardeljano, i jedan je od najcenjenijih andergraund hiphop izvođača iz Srbije. U dokumentarnom filmu ‘Ja repujem’ autora Stefana Veselinovića i reditelja Petra Petrovića, VICE vas uvodi duboko u svet srpskog hiphopa kroz lik i delo Smoke Mardeljana, ali i mnogo više od toga.

Nakon projekcije biće održan razgovor sa autorima filma Stefanom Veselinovićem i Petrom Petrovićem.

Dok'n'Ritam

Ulaz slobodan.

Dok’n’Ritam festival je prvi ove vrste u Srbiji, a nastao je sa idejom da se novi filmski žanr promoviše i afirmiše na našim prostorima, kao i da se podstakne stvaralaštvo autora iz regiona u ovom žanru.

Cilj festivala je da se mladi upoznaju sa kultnim muzičkim pravcima, bendovima i izvođačima ali i sa ovim aktuelnim filmskim žanrom koji je u poslednjih pet godina osvojio tri Oskara (Searching for Sugar Man, 20 Feet from Stardom, Amy).

Pod sloganom „Dokumenti našeg ritma“ na festivalu će biti prikazana dokumentarna ostvarenja koja se bave različitim muzičkim žanrovima i autorima. U takmičarskom delu biće prikazani filmovi iz regiona, a u revijalnom delu moći će da se pogledaju aktuelni filmovi inostrane produkcije. Publika će imati priliku da vidi 16 dokumentaraca o ex-yu rok sceni, sevdalinkama, Dženis Džoplin, Džimiju Hendriksu, hip-hopu (produkcije MTV i Vice) i drugim temama.

Žiri prvog DʹnʹR festivala čine Mladen Matičević, reditelj, Vladan Petković, filmski kritičar i novinar i Neno Belan, muzičar.

* VICE je najbrže rastuća medijska platforma mlade generacije u svetu. Vice čine fanatični, mladi i kreativni novinari, dizajneri, fotografi i režiseri koji su aktivni u distribuciji vebsajtova, magazina, raznolikog TV sadržaja kao što su dokumentarni i zabavni programi, DVD izdanja, knjige i muzička izdanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here