Drugi po redu konkurs EXIT fondacije i NIS-a za mlade heroje – Youth Heroes

Brojna istraživanja pokazuju da se danas mnogi mladi ljudi u Srbiji ugledaju nažalost i na učesnike TV rijaliti programa, starlete i lica iz krimogene sredine i druge negativne uzore. Tražimo mlade heroje, pokretače pozitivnih promena. Mlade ljude koji uprkos svemu i svima, svaki dan vredno rade, uče, stvaraju, inspirišu druge i bore se da daju svoj maksimalni doprinos da promene svoj život i svoje okruženje na bolje. Samo kroz promociju pozitivnih uzora mladima možemo razviti nove generacije koje će biti snaga promena i stvoriti društvo zasnovano na znanju i kreativnosti. Želimo da ovi mladi heroji budu ambasadori svih nas i da kroz svoje lične primere predstave budućnost na delu.

Ovo je drugi put da EXIT, proglašen za najbolji evropski festival i NIS, najuspešnija kompanija u Srbiji, objavljuju konkurs Youth Heroes – priznanje za mlade heroje Srbije iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

Youth Heroes

U Srbiji ima puno mladih heroja koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i uspešne kompanije. Naša želja je da ih izvučemo iz anonimnosti, predstavimo javnosti i promovišemo kao zvezde u usponu, kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za svoje vršnjake i sve nas.

Konkurs je otvoren do 11. februara 2017. Konkursni obrazac može se preuzeti na ovom linku. Prijave sa popunjenim konkursnim obrascem slati na email [email protected] 

Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15. do 30. godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture i umetnosti. Kandidata može predložiti organizacija, druga osoba ili se može prijaviti samostalno putem slanja popunjenog konkursnog obrasca i fotokopije dokumenata koji potvrđuju navode iz konkursnog obrasca kao što su diplome i uverenja o obrazovanju, priznanja i nagrade iz oblasti delovanja, izvode iz medija itd.

Pobednici za 2016. godinu biće proglašeni u martu 2017, nakon čega će im na svečanosti proglašenja biti dodeljena priznanja. Svi pobednici dobiće ulaznice za EXIT Avanturu (Exit+Sea Dance Festival) i kurseve za lično usavršavanje HR centra, a prvoplasirane u svakoj kategoriji očekuje i novčana nagrada u iznosu od 100.000 din. Dobitnike Youth Heroes će izabrati žiri sastavljen od predstavnika EXIT fondacije, kompanija NIS, Ringier Axel Springer, RTS-a i 5. člana žirija, Nenada Blagojevića, urednika portala pricesadusom.com. Komisija će evaluirati prijave po sledećem obrascu: 50% vrednosti poena nosi dosadašnji uspeh i dostignuća kandidata u jednoj od 4 oblasti prijave; Kako je kandidat ličnim primerom pozitivno uticao na svoje vršnjake doneće 35% poena, dok planovi za budući razvoj kandidata nose 15% poena.  

Mladi heroji exit fondacija i NIS

Za vise informacija možete posetiti: www.youth-heroes.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here