EU foto konkurs: BUDI EKO-MOBILAN

  U susret Evropskoj Nedelji mobilnosti, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, EU info centar i EU info kutak u Nišu i Novom Sadu pozivaju sve građane i građanke Srbije da se prijave na foto konkurs “BUDI EKO-MOBILAN!”
  eko

  Pošaljite svoje fotografije koje na kreativan i originalan način prikazuju Vaš stav na temu urbane mobilnosti i zaštite životne sredine: šetnja po parku, u prirodi, po gradu, šetnja sa Vašim ljubimcem ili vožnja biciklom, brodićem, rolerima, skuterom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim alternativnim sredstvom prevoza. Pokažite fotografijom kako se odnosite prema životnoj sredini, koliko je volite i čuvate, pošaljite poruku svojim sugrađanima šta je to što Vama znači, i šta je to što možemo svi da uradimo kako bi doprineli očuvanju kvaliteta vazduha i sredine u kojoj živimo. Svaki dan koji provedete van automobila našoj planeti mnogo znači, i u svetlu borbe protiv klimatskih promena – svi mi možemo lično da doprinesemo da svet u kome živimo bude čistiji, zdraviji i lepši.

  Kako bi što više građana bilo motivisano da učestvuje i pošalje autentične fotografije, konkurs je osmišljen tako da su takmičari podeljeni u dve grupe:

  • Kategorija – urbana eko-mobilnost i zaštita životne sredine – učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji
  • Kategorija – moj eko-mobilni ljubimac – vlasnici ljubimaca (uslov je da na fotografiji vlasnik bude sa svojim ljubimcem i da fotografija promoviše mobilnost).

  Fotografije sa vašom originalnom porukom, u što većoj rezoluciji, pošaljite do 9. septembra 2016, do 17:00h, putem elektronske pošte na adresu: [email protected]. Više o uslovima foto konkursa i pravilima učešća možete pročitati ovde.

  Nagrade za prvu grupu takmičara: 

  • 1. mesto – Bicikl
  • 2. mesto –  Roleri
  • 3. mesto – Trotinet

  Nagrade za drugu grupu takmičara:

  • 1. mesto – hrana za ljubimce u vrednosti od 120 € (u dinarskoj protivvrednosti)
  • 2. i 3. mesto – oprema za kućne ljubimce

  Od 10. do 18. septembra 2016. sve pristigle fotografije biće objavljene na Fejsbuk stranici EU info centra, gde će građani moći da glasaju “lajkovima” za najbolje i najkreativnije   fotografije. Iz svake kategorije 10 fotografija sa najviše lajkova ući će u uži krug takmičenja, a dobitnike prve tri nagrade u svakoj kategoriji – biraće stručni žiri. 20. septembra pobedničke fotografije biće javno objavljene na stranici Eu Info Centra.

  Najboljih 20 fotografija će biti izloženo u EU info centru u septembru tokom obeležavanja Evropske Nedelje mobilnosti, dok će najboljih osam biti promovisano na jednom vozilu gradskog saobraćajnog prevoza.

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here