Evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja 13. aprila u Beogradu

  • Sajam će okupiti studente elektrotehnike i računarstva iz čitave Evrope
  • Očekuje se da sajam poseti preko 1000 studenata
  • Prisustovaće preko 300 studenata elektrotehnike sa 53 različita evropska univerziteta
  • U organizaciji događaja učestvovalo preko 100 studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Studentska organizacija Istek – lokalni komitet Beograd će 13. aprila na Elektotehničkom fakultetu organizovati Open Day” – evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja na kojem će se okupiti studenti elektrotehnike i računarstva iz cele Evrope i predstavnici vodećih kompanija i univerziteta iz ovih oblasti.

ODPromo111

„Open Day” je projekat koji se svake godine održava u sklopu najveće međunarodne konferencije Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek i ove godine je čast organizovanja ovakvog sajma pripala lokalnom komitetu Beograd. Svi studenti koji traže posao ili priliku za stručnu praksu, ili pak žele da nastave studije u inostranstvu, pozvani su da 13. aprila posete Zgradu tehničkih fakulteta. Predstavnici univerziteta i kompanija će u sklopu prezentacija i razgovora sa posetiocima predstaviti mogućnosti koje nude studentima.

“U pitanju je stručni sajam namenjen studentima  elektrotehnike i računarstva i velika nam je čast što se nakon Minhena, Atine, Madrida i Talina, ove godine on organizuje u Beogradu. Pored uspešnih kompanija iz ovih oblasti svoje programe će predstaviti i veliki broj evropskih univerziteta, te će naši studenti biti u prilici da se upoznaju sa mogućnostima koje oni pružaju na jednom mestu i da uporede uslove studiranja. Zbog toga bih pozvala sve studente da iskoriste ovu priliku kako bi ostvarili bolje kontakte sa budućim kolegama i poslodavcima i dobili više informacija o svemu što ih interesuje”, poručila je Bojana Mihajlović, student četvrte godine i glavni organizator ovog projekta.

Sajam će imati i edukativni aspekt. U okviru njega biće održane stručne radionice od strane StartIt centra koji podržava domaću IT zajednicu i razvoj startup-ova, i treninzi koji bi mogli da pomognu studentima završnih godina u potrazi za poslom.

O radu Isteka i o samoj važnosti ovakvih događaja govori i bivši dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu prof. dr Branko Kovačević, koji je izjavio: „Studenti Elektrotehničkog fakulteta preko studentske organizacije Istek uključeni su u evropske tokove obrazovanja. Želimo da strani studenti posećuju našu zemlju i da se kasnije sa zadovoljstvom vraćaju i razvijaju saradnju sa našim budućim inženjerima, a u svetlu evropskih integracija, unapređuju i akademsko obrazovanje i pospešuju našu privredu. Istek je napravio značajne rezultate kada je studente iz Evrope i regiona doveo u Beograd i uspostavio lične i profesionalne kontakte. Naš Univerzitet je zahvaljujući tome postao još značajniji i prisutniji u međunardnoj zajednici”.

Više informacija kao i učesnike možete pronaći ovde: http://www.eestec.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here