Festival Beogradskih Amaterskih Pozorišta

Ne znam koliko vas zna ali ove godine se održava 56. Festival beogradskih amaterskih pozorišta (BAP) u Domu kulture Studentski grad od 23. do 27. maja. Kao što i sama brojka kaže, ovo je festival sa jako dugom tradicijom. Započet sa idejom da se mladim umetnicima pruži prilika da svoj talenat podele sa drugima. Ovo nije samo „još jedan u nizu“ takmičarskih festivala koji služe za podelu „nekih“ nagrada, ovde se stvaraju prijateljske veze, velika dela i salve osmeha, suza i aplauza. Ovde ćete videti neverovatnu želju svakog učesnika da publici podari svaku iskru svog bića kroz kreaciju svog lika. Jedino „amaterski“ što ćete na ovom festivalu videti jeste samo naziv ovog festivala, ali svi njegovi učesnici i te kako ne zaslužuju taj naziv.

Svakog dana vas očekuje potpuno nova i neverovatna pozorišna trupa, koja uz pomoć „štapa i kanapa“ stvara neka od najvećih dela pozorišne istorije. Ovo su mladi borci za kulturu koji su neumorni u konstantnoj borbi sa „ulicom“. Oni su svoje „utočište“ našli na daskama koje život znače i sada tu svoju ljubav nesebično dele sa vama draga publiko. To vreme koje provedu na sceni iscrpi svaki atom snage iz njih ali vaši osmesi i aplauzi nakon odigrane predstave upumpa novi vazduh u njihova „pluća“ i da im snagu da svoju „borbu“ nastave dalje.

Zato dođite na ovogodišnji BAP i svojim prisustvom pokažite da njiihova borba za kulturu i širenje pravih vrednosti nije uzaludna. Spremite svoje telefone, kamere jer ćete želeti da prikazano na ovom festivalu vidite opet i opet. Kultura mora biti dostupna svima stoga ulaznice na ovom festivalu su potpuno BESPLATNE. Zato uhvatite svoje drage osobe za ruku i pravac u Veliku scenu Doma kulture Studentski grad i budite deo ovogodišnjeg BAP-a.

Autor teksta: Aleksandar Miljković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here