Festival ljubavi u Novom Sadu

„Iskrice i Munje“, puštanje balona i „Drum ’N’ Zez“ na otvaranju „Festivala ljubavi“ 1. februara

Drugi po redu „Festival ljubavi“ biće svečano otvoren u četvrtak, 1. februara, na Trgu slobode.Priliku da festival otvore tokom dana, u 16 časova, imaće najmlađi Novosađani. Na Trgu slobode će nastupiti dečiji hor „Iskrice i Munje“, a svi prisutni mališani će u isto vreme pustiti crvene balone u vazduh i tako simbolično otvoriti manifestaciju u slavu ljubavi.


Program se nastavlja u 20 časova, takođe na Trgu slobode. „Festival ljubavi“ će otvoriti Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Novog Sada. Nakon toga, nastupiće novosadski bend „Drum ’N’ Zez“.

Novosađani i turisti, svakog dana će imati priliku da uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

U drvenim kućicama, i ove godine, izlagači će ponuditi različite proizvode i rukotvorine, a posetioci će moći da se provozaju ljubavnim fijakerom i fotografišu ispred nekoliko „ljubavnih vrata“, „kissing pointa“ i retro zida sa ramovima za slike.

Kao jedna od najvećih atrakcija prošlogodišnjeg festivala, zid od cveća, krasiće i ove godine Trg slobode. „Flower Wall“ biće ukrašen prirodnim cvećem, a na njemu će na 30 svetskih jezika pisati „ljubav“.

„Festival ljubavi“ se ove godine održava i na još nekoliko lokacija u gradu, pa će posetioci biti u prilici da prisustvuju promocijama knjiga sa temom ljubavi, ljubavnim pričama koje se kriju iza najvećih umetničkih dela galerija, maratonu ljubavnih filmskih klasika, turističkoj turi kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, u saradnji sa Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, Galerijom likovne umetnosti poklon-zbirkom Rajka Mamuzića, Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Arenom Cineplex i drugima.

“Festival ljubavi” organizujukompanije Color Press Grupe i “Ninamedia”, uzpodršku Grada Novog Sada. Festival traje do 17. februara, a sve informacije možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2018  i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Prijatelji festival su Fuzeta, Unicredit banka i Heineken Srbija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here