Film Knez Lazar  – Na Internetu je pokrenuta kampanja prikupljanja novca kojim bi bilo potpomognuto snimanje igrano-edukativnog filma o knezu Lazaru Hrebeljanoviću.

Glavne uloge u filmu igraju Vojin Ćetković, u ulozi starijeg kneza Lazara, Biljana Nikolić u ulozi knjeginje Milice, Miloš Đurović u ulozi mladog kneza Lazara i Marta Bjelica u ulozi mlade knjeginje Milice.

Narator u filmu je Goran Dimitrijević.

Film Knez Lazar

Prema rečima autora, u filmu će biti prikazan život kneza Lazara i život u srednjovekovnoj Srbiji, od običnih ljudi, vitezova, do vlastele na dvoru, rekao je Marinković.

“Prikazaćemo odrastanje kneza Lazara na dvoru cara Dušana, njegovu ženidbu sa Milicom, izgradnji srednjovekovnog Kruševca, Lazarevu posvećenost izgradnji crkava i manastira Ravanica. Zbog problema u pronalaženju lokacija za snimanje, dosta toga činiće vizuelni efekti”, rekao je Marinković.

Za ceo film nam treba minimum 40.000 evra. U kampanji prikupljanja novca i tražimo 20.000 evra. Plan je da ukoliko skupimo novac da sledeće godine krenemo u pripreme za snimanje i krajem 2018. godine da imamo premijeru filma – kaže Marko.

Više o načinima uplate OVDE.

Pogledajte promo video filma:

 

PODELI
PortalMladi
OSNIVAČ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here