NASA otvorila svoju kolekciju fotografija i snimaka iz svemira

Za sve zaljubljenike u svemir, NASA je donela odluku da približi univerzum više nego ikad. Čitavu svoju kolekciju fotografija, zvukova i video zapisa učinili su dostupnim i javnim na mreži. Na raspolaganju vam je čak 140.000 fotografija.

NASA najlepse slike iz svemira besplatnoMožete da ukucate termin koji želite da pretražite i pregledate bazu neverovatnih slika i drugih sadržaja iz svemira. Pored toga, tu su i slike astronauta, lansiranja raketa, događaji u NASA-i i druge zanimljive stvari.

Kada pretražujete galeriju, možete izabrati da vidite fotografije, video zapise ili audio zapise. Još jedna dobra opcija je da možete rezultate da filtritate po godinama nastanka.

POGLEDAJTE KOLEKCIJU


Pored svega ovoga, želeli su da ponude zabavne, ali poučne materijale koji će nam pomoći da istražimo i svemir i našu matičnu planetu. Tako su pokrenuli zvanične stranice na GIPHI-u i Pinterest-u kako bi svemir približili svetskoj internet zajednici.

Na svojoj Pinterest stranici napravili su ploče sa novim i istorijskim slikama, video zapisima i posterima. Možete da pregledate i otkrijete njihove slike iz različitih misija i projekata koji se tiču aeronautike, astrofizike, nauke o Zemlji, ljudskog svemirskog leta i mnogih drugih. Takođe, dele i materijal za prosvetne radnike.


Najbolje slike iz svemira

Kao što smo navikli, neposredno pred kraj svake kalendarske godine, NASA objavljuje najlepše fotografije svemira snimljene kako fotoaparatima astronauta, svemirskim i zemaljskim teleskopima, tako i svemirskim letelicama.

Kamera uživo – pogled na Zemlji sa svemirske stanice.

Ogromna medijska biblioteka koju su sada objavili dostupna je svima, besplatno i bez autorskih prava. Stoga možete zaviriti u fascinantne misterije svemira, proveriti kakvo je to stanje u NASA-inim prostorijama ili preuzeti slike da iz njih napravite nešto fenomenalno.

Uživajte!

Izvor: diyphotography.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here