60 muzeja koje možete obići online

Mnogi od nas imaju želju da posete brojne svetske muzeje, ali nažalost nismo svi u mogućnosti da ih vidimo uživo. Srećom, neki od najvažnijih svetskih muzeja su iskoristili mogućnosti koje nam pružaju moderne tehnologije, te su nam dali priliku da neke od najznačajnih muzejskih postavki obiđemo virtualno.

Muzeji virtualne ture, besplatno posetite iz kuceZa vas smo izdvojili 11 online muzeja

 1. Ermitaž muzej, Sankt Peterburg – U ovaj najpoznatiji i najbogatiji ruski muzej, možete zaviriti ako kliknete na ovajlink.
 2. Luvr virtualna poseta –  jedan od najpoznatijih svetskih muzeja i jedan od simbola Pariza, je svim zaiteresovanim obezbedio pristup online obilascima nekih od postavki, kao što su egipatski eksponati i dela Mikenanđela. Više o dostupnim online turama pronađite OVDE.
 3. Britanski muzej, London – na njihovom internet sajtu na sledećem LINKU možete pronaći prikaz velikog broja eksponata.
 4. Gugenhajm muzej – Čuveni njujorški muzej, je omogućio da se deo njihove postavke koju čine dela autora poput Pita Mondriana i Pabla Picassa može pogledati i online. Više informacija pronađite OVDE.
 5. Nacionalna galerija umetnosti, Vašington – Za obilazak muzeja kliknite OVDE.
 6. Nacionalni muzej moderne umetnosti, Seul – Za obilazak muzeja kliknite OVDE.
 7. Pergamski muzej, Berlin – Ovaj muzej poseduje jednu od najvećih antičkih zbirki (Antikensammlung), Srednjoistočni muzej (Vorderasiatisches Museum) ali i  Muzej islamske umetnosti. Za obilazak muzeja kliknite OVDE.
 8. Rijksmuseum, Amsterdam – Nacionalni muzej u Amsterdamu koji čuva brojne zbirke umetnima ove zemlje, možete obići ako kliknite OVDE.
 9. Muzej Van Gog, Amsterdam – Izvrsna kolekcija slika jednog od najpoznatijih Holandjanina svih vremena vam je dostupna preko sledečeg linka.
 10. Ufici galerija, Firenca – Ako niste uživo posetili ovaj simbol italijanske renesanse, preko sledećeg LINKA možete se upoznati sa nekim od najznačajnijih eksponata.
 11. MASP, Sao Paolo – Ovaj moderni brazilski muzej specifičan je po tome što su slike izložene tako da izgledaju kao da lebde u vazduhu. Zavirite u ovaj muzej klikom OVDE.

Na ovoj Google platformi možete pronaći više od 60 online muzeja, klikniteOVDE.

Da li znate za još neki muzej koji možemo obići virtuelno? Podelite informacije sa nama u komentaru.

6 COMMENTS

 1. Postovani,
  moja firma Abies sistem doo (abiessistem.com) je uradila nekoliko zanimljivih 3d Matterport tura.
  Muzej Milena Pavolvic Barilli, Krstina kuća, Šator požarevačkog mira, Muzej Požarevac, kao i nekoliko lepih hotela : Palisad, Buket, Vip Casa, Tornik…
  Kao i crkve Vasilije Ostroški na B Kosi u Bg i Petra i Pavla na Topčideru.
  Ako ste zainteresovani da postavite na sajt možemo da Vam pošaljemo Embed cod ili Link,
  Javite da li želite, a mi ćemo poslati.

 2. Evo… direktno od autora: U Sloveniji počejo je jedan prvih virtualni muzeja več godin1993 (City Views ili Ljubljana open door museum)… sada rade samo oni od godien 2003 naprijed jer su oni prvi još u „staroj“ tehnologiji pa može da se gledaju samo starima računalima (20+ godina nazad) : burger.si/Ljubljana/Ljubljana.html

 3. Znamo da je senzacionalnije kada vidite da Luvr i ostali mega muzeji imaju virtuelne ture, ali bilo bi lepo jednom u životu podržati i domaće muzeje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here