GAIA EXPERIMENT bina spremila dosad najveći trens program za jubilarni Exit!

Za svoje treće i dosad najatraktivnije izdanje povodom 15. rođendana Exita, Gaia eXperiment bina na Petrovaradinsku tvrđavu dovodi neke od najtraženijih predstavnika trens (trance) muzike! Od 9. do 12. jula za ljubitelje psy i progressive trance zvuka, očekuje londonska zvezda Avalon i holandski producent Liftshift, kao i domaći Zyce, E-Clip, Middle Mode, Imaginarium, Pion, Arhetip. Povodom Exitovog jubileja, program je obogaćen sa forest žanrom, koji će prezentovati gost iz Nemačke kroz svoja dva projekta: Noctilus i Nocti Luka, dok famozni goa stil donosi domaća stara škola Sarmati. Za sam kraj svake večeri, kako i dolikuje uživaćemo u downtempo nastupima izvođača, kao što su Magnetic i Dalton, kao i uz domaću DJ podršku sastavljenu od vodećih domaćih organizacija. Binu i ozuvučenje obezbeđuju MM Acoustics i Audiolab, koji svoj kvalitet potvrđuju iz godine u godinu. I ove godine Gaia eXperiment Trance bina sadržaće posebne dekoracije, a njihova ovogodišnja tema ostaće posebno iznenađenje.

Gaia eXperiment Trance Stage promoviše jedan od najrasprostranjenijih muzičkih stilova, žargonski nazvan psychedelic trance, koji je nastao početkom devedesetih godina, a koji je doživeo veliku svetsku ekspaniziju u protekloj deceniji kroz najveće svetske festivale. Tradicionalno, i ove godine za vođenje bine biće zadužena jedna od najaktivnijih regionalnih trance asocijacija, eXperiment, koji poručuju: „Psy-trance ima jaku energiju dok ujedinjuje sve nacije na najlepšim mestima na planeti Zemlji. Psy nije samo muzički žanr, nego i jedan kultorološki aktivizam koji svoje poruke prenosi kroz ples, razmenu emocija i međusobno poštovanje različitih svetova, dok ih spaja dobro poznatim sofisticiranim zvukom. Pojam Gaia kao naziv stejdža potiče iz ideje da je jedina stvar koju ne smemo da zaboravimo, kao stanari planete Zemlje, da smo mi jedna zajednica i da, u najmanju ruku moramo da se čuvamo, kao što je ona čuvala nas dok smo odrastali“, poručuju iz organizacije eXperiment.

Svoje nastupe na ovogodišnjoj, ultimativnoj Exit Avanturi, od 9. do 18. jula, za jedno od najjačih programskih izdanja ikad, dosad su potvrdili Manu Chao, The Prodigy, Motörhead, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Emeli Sandé, Hardwell, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Leftfield, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Wilkinson, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap, Hladno pivo, Zoster, Rambo Amadeus, Artan Lili, Lola Marsh, 1000mods i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza!

Danas definitivno kraj akcije 4+1!
Večeras (12. juna) završava se omiljena akcija „4+1“ u kojoj četvoročlano društvo, koje zajedno kupi ulaznice za Exit (5.990 Din), Sea Dance (4.990 Din),  ili celu Exit Avanturu (6.990 Din), petu ulaznicu dobija na poklon! Ulaznice se prodaju u knjižarama Vulkan, lancu Corner Shop i još 50 blagajni širom Srbije i putem sajta Gigstix.com. Exittrip.org, prodaju se paketi koji sadrže i smeštaj, a cene aranžmana za pravo festivalsko letovanje od 7. do 20. jula, od tvrđave do peščane plaže, počinju već od 99 evra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here