Godina besplatnog ličnog razvoja za mlade

 

Beograd, 13.12.2017.
U subotu, 16.12.2017. godine poslednja grupa mladih završava sa svojim treningom „Škola ličnog razvoja“ zvaničnom dodelom sertifikata, čime se zaokružuje treći ciklus ove besplatne obuke koje realizuje CEPORA u saradnji sa GO Savski venac, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, i zaokružuje se godina u kojoj je kroz Ceporine programe prošlo preko 2.000 mladih.

Od juna do decembra je kroz Školu ličnog razvoja prošlo 90 mladih uzrasta od 17 do 26 godina, a prijavljenih je bilo preko 200. Kroz ovaj program ojačane su im veštine emocionalne pismenosti, asertivne komunikacije, kritičkog mišljenja, postavljanja ciljeva i donošenja odluka i ojačan je njihov pozitivni lični identitet. Pored Škole ličnog razvoja, tokom 2017. godine CEPORA je organizovala dve Škole komunikacije i pet Škola emocija sa preko 150 učesnika, obučila je 87 vršnjačkih edukatora koji su realizovali radionice sa preko 1.000 beogradskih srednjoškolaca i tokom cele godine organizovala besplatne aktivnosti u okviru Edukativno-dramskog kluba za mlade.

Pored toga, u okviru Razvojno-preventivnog centra za decu bez roditeljskog staranja na domskom smeštaju pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Beograd, tokom ove godine realizovano je preko 170 radionica sa preko 60 učesnika, organizovane su dve izložbe skulptura i u toku je priprema interaktivne predstave koju će mladi iz domova sa svojim vršnjacima igrati u beogradskim srednjim školama krajem decembra, čime će CEPORA zvanično proslaviti završetak aktivnosti u 2017. godini.

“Ma ja sam presrećna što ovaj leptir (Ceporin logo) postoji, i ja sam umislila da on postoji zbog mene, al’ stvarno. Šta god da sam ja rekla da mi fali, CEPORA dođe i napravi mi radionicu iz toga” ističe jedna od polaznica Ceporinih programa, dodajući u evaluaciji: “I još ovo, stvarno ste genijalni, i kao CEPORA i kao predavači. Hvala vam puno na raznolikosti, pristupačnosti i veštinama koje vas odlikuju, a koje prenosite na nas.”

“Sve Ceporine aktivnosti su uvek besplatne za mlade i to je nešto na čemu mi insistiramo. U radu kombinujemo različite pristupe i koristimo naša stručna znanja o prevenciji problema ponašanja i podsticanju pozitivnog razvoja, spajajući ih sa različitim formama umetnosti i primenjene drame”, ističe Lidija Bukvić, programska direktorka organizacije. “Na ovaj način kreiramo atmosferu na radionicama u kojoj je sve dozvoljeno i gde mladi imaju priliku da, u prihvatajućoj i prijatnoj sredini, rade na svom razvoju kroz različite vežbe, izazove i igre”, dodaje Bukvić.

Više o beogradskom CEPORA – Centru za pozitivan razvoj dece i omladine i planovima za narednu godinu na sajtu (www.cepora.org) i društvenim mrežama organizacije.

Kontakt osoba: Lidija Bukvić, programska direktorka, [email protected], 060.56.89.421

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here