Hakaton za srednjoškolce

Udruženje studenata informatike FONIS ove godine prvi put organizuje projekat pod nazivom “Hakaton za srednjoškolce” koncipiran tako da okuplja srednjoškolce sa teritorije cele Srbije, zainteresovane da otkriju svet informacionih tehnologija. Hakaton će biti održan 15. decembra, prijave će trajati do 20. novembra i mogu se prijaviti svi srednjoškolci u timovima od po 3 do 4 člana.

Projekat se sastoji iz dva dela. Prvi deo jesu radionice na kojima će srednjoškolci biti upoznati sa programskom logikom i sintaksom, odnosno sa pisanjem samih kodova, kao i sa tehnologijama koje će im u tome pomoći. Radionice su obavezne, a nakon radionica svaki tim dobija projektni zadatak, a na osnovu uspešnosti zadatka, kao i motivisanosti koju su timovi iskazali tokom radionica, biće odabrani timovima koji će učestvovati na samom hakatonu. Hakaton je drugi deo projekta, to je 24-časovno takmičenje tokom koga će takmičari raditi na rešavanju postavljenih problema. Kroz to iskustvo će ih pratiti mentori, zaduženi da takmičarima pomognu time što će ih usmeriti na način razmišljanja i literaturu. Internet i literatura su dozvoljeni kako bi takmičari što lakše konstruisali svoja rešenja.

Više o projektu možete pročitati na hzs.fonis.rs, a ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o projektu, možete se javiti organizaciji FONIS na sledećim linkovima:

Facebook: https://www.facebook.com/fonis.rs/
Instagram: https://www.instagram.com/fonis_fon/
Kontakt adresa: [email protected]

PODELI
Milan Ristić
Tim lider organizacionog tima Portal Mladi mail: [email protected] Student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na osnovnim akademskim studijama politikologije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here