Hobi kao dodatni izvor zarade za mlade

Hobi je nešto što će na najbolji način pokazati i unaprediti vašu ličnost, a svako od nas poseduje to nešto po čemu se izdvaja iz većine, nešto što ga u potpunosti ispunjava. Jedni se opredele da im hobi bude životni poziv, dok mu se drugi posvećuju samo u slobodno vreme, ali da postoji mogućnost da svoje znanje i strast pretvorite u dodatni izvor prihoda dokazale su i naše sagovornice: Selena Kostić, Dunja Vujičić i Nikolina Komazec.

Hobi kao dodatni izvor zarade za mladeSelena Kostić, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, već neko vreme spaja ugodno sa korisnim. Selena se nekoliko godina bavila košarkom, a onda je počela da trenira nešto sasvim novo, fitnes. Tokom četvorogodišnjeg treniranja najviše pažnje privukao joj je zumba fitnes program. Od ove godine dobila je priliku da svoju pozitivnu energiju i strast kako prema muzici tako i prema plesu prenosi na druge.

TRAŽITE POSAO – Kreirajte svoj nalog beslatno na našem novom sajtu – Poslovi za mlade 

Kako je vreme prolazilo, počela sam da napredujem i uskoro sam održala svoj prvi trening. Menjala sam moju tadašnju instruktorku Maju, koja je i glavni pokretač i razlog moje ljubavi prema ovom programu. Prvi čas je bio uspešan! Nakon toga održala sam još par treninga, a onda mi je Maja predložila da apliciram za zvanično polaganje, što sam ja i učinila u aprilu ove godine – prisećala se Selena svojih početaka, ističući da je zumba fitnes program posle kojeg se sala napušta sa osmehom.

Dunja Vujičić, doktorantkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, zajedno sa svojom drugaricom Kristinom Veljković vodi blog vrlo privlačnog naziva „NS za Dž”. Smatrajući da je onlajn zajednica zasićena modnim blogovima poželele su da kreiraju sadržaj koji je adekvatniji situaciji i vremenu u kome živimo. Kako kažu, upustile su se u to iz velike ljubavi prema svom gradu, kao i iz želje da zadovolje svoju radoznalost, kreativnost i ljubav prema modi.

Hobi kao dodatni izvor zarade za mlade Na našem blogu se mogu pronaći najjeftinije stvari u Novom Sadu za šoping, jelo i zabavu koje pažljivo biramo kako bismo našim sugrađankama uštedele vreme i ukazale na sve ono što je povoljno u našem gradu – približila nam je Dunja ideju postojanja bloga.

Za onlajn komunikaciju zainteresovala ju je njena nekadašnja profesorica na fakultetu, a sadašnja saradnica i prijateljica. Dunja nam otrkiva kako ju je blog “uvukao” u vode interneta koji je na kraju postao njen posao. Upisala je doktorske studije gde primarno izučava onlajn komunikaciju, a pored toga zaposlila se u agenciji koja se bavi izradom onlajn strategija.

Dunja još napominje da je neophodno svakodnevno usavršavanje: Danas je sve dostupno, znanje nikada nije bilo jeftinije, pa je moj savet mladim ljudima da se zalete i da ga zgrabe.

Hobi

Nikolina Komazec je studentkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu, a odnedavno piše za jedne omladinske novine. Svoju ljubav prema srpskom jeziku i književnosti odlučila je da pokaže baveći se afirmativnim novinarstvom.

12202096_1011898725529080_1594074522_nNemam veliko iskustvo u pisanju, ali kada sam pročitala konkurs za ovaj posao videla sam odličnu priliku da koristeći svoj talenat steknem nove veštine i naučim nešto novo od drugih kolega. Dobila sam inspiraciju i za kratko vreme napisala tekst i poslala ga zajedno sa biografijom. Ukazala mi se nesvakidašnja prilika i potrudiću se da je kvalitetno iskoristim – pričala nam je Nikolina radujući se prvim radnim zadacima.

Čuveni Stiv Džobs jednom prilikom rekao je: „Morate pronaći ono što volite da radite, a ako to još niste pronašli, nastavite da tražite i nemojte odustati.“ Zato razmislite šta je to što umete da radite, a što bi moglo biti od koristi drugima. Odaberite aktivnost koja se uklapa u vaš stil života i slobodno vreme kojim raspolažete, budite istrajni i uvek imajte na umu zašto ste to počeli.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here