Putovanja na razne načine

Uradili smo istraživanje među prijateljima i poznanicima a osnovna podela se svela na to da polovina voli luksuzne hotele, destinacije i provod a polovina žudi za avanturom i magijom koju čak i izlet u ne tako udaljena mesta nosi. Prirodno je da ljudi istražuju i donose zaključke pa tako nismo priznavali odgovore onih koji nisu probali a tvrde da je nešto dobro ili loše. Konfor ili avantura?

Putovanja su uzbudljiva. Susret sa nepoznatim situacijama i otkrivanje samog sebe nešto je što ljude tera da promene mesto boravka. Jednom je neko rekao da intelektualac nije čovek koji ima diplomu i nosi naočare nego je intelektualac onaj ko celog života radi na svom usavršavanju, uči i otkriva nove stvari.

Predlažemo pet načina putovanja.

Solo putovanje

turista
Izvor: Pixabay

Ako ste se zapitali “pa ko još želi da putuje sam?” verovatno nikada i nećete probati da otkrijete sve što ste možda mogli. Čovek je društveno biće i prirodno je da će komunicirati sa drugim ljudima gde god da se nađe. Nekada čak ni jezičke barijere nisu smetnja u komunikaciji.

Naš sagovornik koji je pristalica solo putovanja nam je prepričao svoje utiske. Kaže, mnogi su ga pitali zašto putuje sam, i da li je to zato što nema prijatelje. Razlog je naravno bio kao i kod njih samo znatiželja i želja da otkrije da li će se lepo provesti i upoznati nove prijatelje. Po nekada su putovanja sa grupom zamorna. Neko bi želeo u muzej, neko u pab neko da šeta. Zamislite da sami organizujete svoje vreme i idete tamo gde stvarno želite. Još uvek vam se solo putovanje čini nezanimljivim?

Work and travel

Saznaj više: Koji su uslovi za prijavu na Work and travel!

Niko nam i nije rekao da je u životu sve lako ili sve teško, ima tu svega. Popularan vid putovanja i dobra prilika za lično usavršavanje u vidu pronalaženja poslovnih aktivnovsti, sticanja radne navike i učenja jezika. Nista ne spaja ljude kao zajednička muka pa ćete se sigurno sa ovog putovanja vratiti bogatiji ako ne za veliku sumu novca onda bar za neka nova prijateljstva.

Kampovanje

kampovanje
Kampovanje uz logorsku vatru. Autor fotografije: Marija Radovanović

Šatori, rošilj, logorska vatra i gitara su sinonimi za kampovanje. Komformisti bi rekli bube, gmizavci, hladnoca, prljavština dok se ljubitelji prirode ne slažu sa tim. Kampovanje je jeftin vid smeštaja a druga prednost je direktan kontak sa prirodom. Postoje takozvani organitovani kampovi i to je idealna prilika za dobro druženje sa komšijama iz susednih šatora.

Putovanje sa grupom prijatelja

Saznaj više: Bliži se Nova godina, evo predloga!

Predlažemo da ovo probate što pre, takoreći dok ste mladi. Ume da bude dosta zamorno pa se desi da posle povratka osetite potrebu da malo odmorite. Svi znamo da kada se sastanu dobri prijatelji priča ume da se otegne. Prema našim iskustvima uvek se nađe neko ko voli izlaske i noćni provod pa uspe da nagovori saputnike da se provode do kasnih sati.

Putovanje sa voljenom osobom

Saznaj više: Predlažemo Prag kao mesto za romantično putovanje

Kao sto pretpostavljate biće lepo i romantično. Ovo je prilika da se bolje upoznate s obzirom da ste oslonjeni jedno na drugo. Prilika da vidite voljenu osobu suočenu sa svakodnevnim situacijama i bez opterećenja oko obaveza koje ste oboje ostavili kod kuće.

Kažu da je svako putovanje uspešno ako imate šta da vidite, pojedete i ako vam se na putovanju svidi neko. Povedite tog nekog i uživajte u romantičnim večerama uz čašu vina na nekom lepom mestu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here