Gde su i šta rade prvobitni Moćni rendžeri?

„Moćni rendžeri“ pojavili su se na malim ekranima sada već daleke 1993. godine. Otada pa do danas snimljeno je ukupno 19 sezona kultne serije. Rendžeri su preživeli brojne promene. Kroz seriju su prošle stotine glumaca, ali je prvobitna postava ipak ostala upamćena.

Moćni rendžeri

Moćni rendžeri danas

Ulogu crvenog rendžera tumačio je Ostin Sejnt-Džon. Iako mu je gluma donela bogatstvo i slavu, Džon nije ostao u glumačkim vodama. Nakon što je izašao iz serije, bavio se raznim poslovima. Oprobao se kao bolničar, vatrogasac, profesionalni vojnik… Ipak, nakon velikMoćni rendžerie pauze Džon planira da se vrati glumi, a evo kako izgleda danas.

Volter Džouns igrao je crnog rendžera. Odluka da crnac igra upravo crnog rendžera izazvala je tada veliku buru u javnosti. Čule su se optužbe da su producenti serije rasisti. Džouns je nakon „Moćnih rendžera“ nastavio da se bavi glumom, ali sa malo uspeha. Kako naš narod kaže, danas živi od stare slave. Pojavljuje se na lokalnim comic con događajima gde zarađuje od davanja autograma i fotografisanja sa fanovima serije.

Plavi rendžer bio je Dejvid Jost. On je u jednom intervjuu 2010. godine izjavio da je seriju napustio iz samo jednog razloga: nije mogao više da podnese maltretiranje. Kako on tvrdi, veliki broj ljudi koji su radili sa njim konstantno su ga vređali zbog njegove seksualne orijentacije jer je Dejvid homoseksualac. Danas je istaknuti borac za prava homoseksualaca i izgleda ovako.

Ejmi Džo Džonson osvojila je srca milionima muškaraca kao rozi rendžer. Elegantan Ejmi jedini je od članova prvobitne postave „Moćnih rendžera“ koji se i dalje aktivno bavi glumom. Ona se pojavila u velikom broju filmova i serija. Poslednju ulogu imala je u seriji Flashpoint. U međuvremenu se ostvarila i kao kantautorka.

Zeleni odnosno beli rendžer bio je Džejson Dejvid Frenk. Dvadeset i dve godine nakon prvog emitovanja „Moćnih rendžera“ Džejson se bavi borilačkim veštinama. Naime, Frenk je ostvareni MMA borac. Ali, za razliku od ostalih kolega, nekadašnji zeleni rendžer često se pojavljivao u „Moćnim rendžerima“ u uglavnom malim, epizodnim ulogama, tj kako to Amerikanci kažu, imao je cameo. Pre dve godine izjavio je da bi želeo da se opet oproba u ulozi zelenog rendžera, ali isključivo na velikom platnu.

Moćni rendžeri

Žutog rendžera igrala je Taj Treng. Nažalost, Taj je poginula u saobraćajnoj nesreći trećeg septembra 2001. godine. Imala je samo 27 godina.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here