Humanitarna aukcija

Slike iz kolekcija poznatih ličnosti pomoći će kupovinu neophodnih aparata

 Centar za tranziciju i ljudska prava “Spektar” u saradnji sa Gradom Beogradom i gradskim Sekretarijatom za kulturu 29. novembra 2018. godine organizuje  humanitarnu aukciju slika “Iz privatnih kolekcija poznatih – našoj deci na dar”.  Aukcija će biti održana u svečanoj sali Skupštine grada Beograda sa početkom u 12 časova.

centar spektar


Ovaj humanitarni događaja okupio je veliki broj poznatih ličnosti sa srpske javne scene iz oblasti glume, kulture, novinarstva, književnosti, muzike, koji su se rado odazvali pozivu da pomognu mališanima u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova. Brojne poznate ličnosti donirala su umetnička dela iz svoji privatnih kolekcija a neki od njih su: slikar Milan Cile Marinković, princeza i slikarka Danica Marinković, glumica Anđelka Prpić, glumci Lazar Ristovski, Svetislav Bule Goncić i Ivan Vučković, pevačica Merima Njegomir, novinar Slobodan Šarenac, automobilsta Dušan Borković, tekvondistkinja Milica Mandić, pevač Kiki Lesendrić, novinarke Olivera Jovićević i Duška Jovanić, pevačica Ana Stanić, novinarka i spisatejica Vesna de Vinča, TV prezentar i pevačica Suzana Mačić i slikari: Ivana Pleskonja, Nikola Janković…

Svi zainteresovani učesnici aukcije moći će da se nadmeću za 20  dela autora različitih generacija sa raznovrsnim žanrovskim i stilskim pristupima.
Po završetku izložbe biće proglašena 3 šampiona humanosti kojima će biti uručene specijalne plakete, a prikupljena sredstva namenjena su kupovini neophodnih aparata (EKG aparat i holter pritiska) mališanima u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova. Vrednost ovih aparata je oko 15.000 evra, pa je cilj da se na ovom događaju prikupi celokupan iznos za njihovu kupovinu.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane kompanije i pojedince da kupovinom slika iz privatnih kolekcija poznatih daju svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji, kako bismo našim mališanima omogućili zdravo detinjstvo.

O radu Spektar centru za tranziciju i ljudska prava možete se detaljnije informisati na linku

Više informacija o ovom događaju možete da dobijete na brojeve telefona +381113622407 ; +38163363975  ili na e-mail adresi [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here