Postani BELhospice volonter

Želite da budete deo BELhospice volonterskog  tima koji neguje humane vrednosti i umrežavanje šire zajednice?

Da svoje slobodno vreme posvetite onima kojima je pomoć najpotrebnija u vidu prisutnosti, razgovora, praktičnih usluga; ili učestvujete u organizaciji humanitarnih događaja; steknete nova znanja i prijateljstva; budete inovativni i budite prvi volonteri u hospis dnevnom centru!

belhospice

Pridružite se BELhospice volonterskom timu!

Nova obuka za volontere biće organizovana od  12. do 15. novembra 2018. u periodu od  17-20h u BELhospice centru, ulica Dvadesetog oktobra 12a, Mali Mokri Lug. Rok za prijavu 09. novembar.

Čekamo vas!

 

Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu „BELhospice“ je prva specijalizovana organizacija koja se bavi zbrinjavanjem terminalno obolelih onkoloških pacijenata, na teritoriji grada Beograda. U zbrinjavanju učestvuju medicinski tim, psiho-socijalni tim i obučeni volonteri. Sve usluge BELhospice centra su besplatne. Fundraising tim obezbeđuje sredstva za funkcionisanje centra, pri čemu nam je neophodna pomoć mladih, kreativnih volontera, motivisanih za aktivan doprinos u organizaciji i realizaciji humanitarnih događaja!

BELhospice je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima u progresivnom, uznapredovalom stadijumu za koji je prognoza ograničena.

Palijativno zbrinjavanje je pristup koji poboljšava kvalitet života pacijenta i porodice, suočavajući se sa problemima koji prate bolesti koje ugrožavaju život kroz prevenciju i otklanjanje patnje putem ranog otkrivanja i nepogrešive procene i lečenja bola i drugih problema: fizičkih, psihosocijalnih i duhovnih.

BELhospice je formiran sa ciljem da posluži kao model u pružanju kvalitetnog palijativnog zbrinjavanja pacijentima i njihovim porodicama, obezbedi edukaciju u ovoj oblasti za profesionalce, volontere i javnost, i da utiče na kreatore nacionalne politike u ovoj oblasti da omoguće razvoj specijalizovanih službi za palijativno/hospis zbrinjavanje i njihovo uključivanje u postojeći sistem zdravstvene zaštite.

 

Detaljnije o našem radu i aktivnostima možete se informisati putem sajta www.belhospice.org   

Više o volonterskom programu na: http://www.belhospice.org/volonteri/

Za više informacija o volonterskoj obuci: http://www.belhospice.org/volonteri-obuka/

 

Poslati mail  kontakt i CV osobi:

Katarina Sivčević | Koordinator za volontere/Socijalni radnik

e-mail: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here