Iluzija na rukama

Ruke su nam potrebne da bismo usavršili veštine pisanja, crtanja, hvatanja lopte. Pomažu nam da zagrlimo dragu osobu, da izrazimo emociju i mnoge druge stvari. U detinjstvu smo svi voleli da pomoću šaka i senke pravimo razne oblike životinja, ali je jedan čovek želeo da ode malo dalje. Upoznajte Gvido Danijela – čoveka koji od šaka stvara umetnost! 

Ovaj italijanski umetnik, umesto platna ili papira, koristi sopstvene šake za prikazivanje slika raznih životinja. U početku je crtao na telima, a kasnije se odlučio za ruke, naročito za šake. U stvaranju ovih neverovatnih crteža koristi olovku i boje za telo. Svaku životinju detaljno prouči i trudi se da izgleda što prirodnije, a crtanje može da potraje od dva pa čak do dvadeset sati!

Prvu životinjsku glavu nacrtao je 2000. godine, kada ga je direktor zamolio da na ljudskoj ruci nacrta realističnu životinju bez korišćenja fotošopa. Od tada je uradio na stotine crteža. Seriju tih crteža nazvao je „Handimals“. Mnogi modni kreatori angažuju ga za svoje revije, a radio je modnu reviju za Kavalija. Na toj reviji, manekenima su lica bila oslikana životinjama.

Crtežima, Danijel  želi da upozori na ugroženost pojedinih životinjskih vrsta. Često radi za dobrotvorne organizacije, a imao je izložbe u brojnim zemljama.

Na snimku možete pogledati kako izgleda stvaranje zebre.

Uživajte! 

https://youtu.be/wnDldNk9UM8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here