iSerbia: IT besplatna škola

„Postani i ti IT“ je projekat koji pokrećemo sa idejom da srednjoškolce naučimo osnovama programiranja, kako da naprave svoju prvu android aplikaciju i postave je na Google Play.

IT

IT predstavlja oblast koja nudi šanse svima, bez obzira na profesiju, jer može da pomogne da se svaki uspeh maksimizira, a istovremeno značajno olakšava pokretanje sopstvenog posla. U cilju podizanja kapaciteta mladih ljudi, iSerbia realizuje projekat „Postani i ti IT!“ i raspisuje konkurs za prijem polaznika onlajn obuke iz osnova programiranja i kreiranja android aplikacije. Učešće u programu je dobrovoljno i potpuno besplatno, zahvaljujući podršci Opštine Zemun.

Kursu za izradu Android aplikacije prethodi kurs iz osnova programiranja, kako bi polaznici stekli neophodno znanje i lakše pratili korake za kreiranje aplikacija.

Program podrazumeva:
• sticanje znanja za izradu aplikacije za mobilne telefone i
• postavljanje aplikacije na Google Play platformu.

Najbolji polaznik biće nagrađen tablet računarom!

Koji je cilj programa?

Cilj programa je da pruži znanja i tehnike neophodne za samostalnu izradu aplikacije za mobilne telefone i doprinese razvoju karijere učesnika obuke. Kursevi se pohađaju putem interneta, tj. putem iAkademija onlajn platforme za učenje i osmišljeni su tako da ih polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara. Kursevi su nastali kao spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustava vrhunskih stručnjaka.

Da li je potrebno predznanje da bi se kurs za Android aplikacije uspešno savladao?

Da! Za pohađanje kursa neophodno je osnovno poznavanje programiranja. Iz tog razloga će prvi deo obuke biti upravo iz osnova programiranja.

Ko može da se prijavi?

Na konkurs se mogu prijaviti:
– đaci srednjih škola u Opštini Zemun (bez obzira na mesto prebivališta), i
– svi mladi od 15 do 25 godina koji imaju prebivalište u Opštini Zemun, bez obzira na to koju školu pohađaju.

Da li će biti dodeljene nagrade?

DA! Najbolji polaznik ili polaznica biće nagrađen/a tablet računarom.

Način i rok za prijavu

Da biste se prijavili, potrebno je da do 15.9.2016. godine popunite prijavni formular koji se nalazi OVDE(očekivano vreme koje popunjavanje formulara zahteva: 10 minuta). Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati će imati rok 7 dana da potvrde svoje učešće u projektu. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.

Učešće u programu je dobrovoljno i potpuno besplatno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here