Isti na drugačiji način – mladi protiv diskriminacije

Evropski omladinski centar je započeo realizaciju projekta socijalne inkluzije! Projekat „Isti na drugačiji način – mladi protiv diskriminacije“ ima za cilj da podigne svest mladih i ukaže na štetne posledice stavova i akcija koje šire netrpeljivost i podstiču marginalizaciju mladih iz osetljivih grupa.

Mladi protiv diskrimanacije

Kroz projekat želimo da probudimo osećaj odgovornosti i podstaknemo angažman mladih u zaštiti svojih vršnjaka koji trpe bilo kakav oblik nasilja (verbalnog ili fizičkog) ili isključivanja, čime se jedino mogu stvoriti preduslovi za unapređenje položaja mladih iz osetljivih grupa i poboljšanje kvaliteta njihovog života.

Ukoliko si osetio/la neki oblik diskriminacije ili znaš nekog ko jeste, pozivamo te da učestvuješ u projektu deljenjem svoje priče ili predlaganjem druga i/ili drugarice koji su doževeli netrpeljinost od svojih vršnjaka zbog svoje različitosti.

Prijavu uz kontakt podatke možeš nam poslati na mejl [email protected] nakon čega će te neko iz našeg tima kontaktirati.

Više o projektu možeš videli na sajtu www.eoc.rs ili fb stranici EYCA&ISIC Benefit kartice.

Svojim učešćem ćeš doprineti poboljšanju uslova u kojima žive mladi ljudi koji su u nekom trenutku svog života bili diskriminisani.
Pridruži nam se!

Projekat „Isti na drugačiji način – mladi protiv diskriminacije“ finansira Grad Beograd – Sekretarijat za socijalnu zaštitu, a realizuje Evropski omladinski centar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here