Zeleni umetnici – javite se

  Datum Isteka: 12/10/2017

  Centar za unapređenje životne sredine je otvorio poziv za izlagački program u okviru 8. Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“, koji će biti održan od 14. do 17. novembra 2017, u Domu omladine Beograda.

  Zeleni umetnici - javite se

  Poziv je namenjen mladima do 35 godina čiji umetnički i komercijalni proizvodi, u sebi sadrže i komponente koje  podržavaju zaštitu životne sredine u širem smislu. U razmatranje će biti uzete prijave izlagačkih postavki poput dizajnirane odeće, nakita, dekorativnih predmeta različitih namena, rukotvorine, proizvodi nastali ponovnom upotrebom materijala, prostorne instalacije, kao i inovativni proizvodi i usluge.

  Svi zainteresovani se mogu prijaviti na poziv, slanjem osnovnih informacija (ime I prezime autora/naziv kolektiva, opis izložbene postavke) zajedno sa 3-5 fotografija, na e-mail adresu: [email protected], do četvrtka, 12. oktobra 2017. Broj izlagačkih postavki je ograničen!

  Tekst poziva se može pogledati na zvaničnoj strani festivala – www.greenfest.rs

  Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” je najveća manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se kroz filmski, obrazovni i izlagački program, bavi temama zaštite životne sredine i ekologije. Festival pomaže i podržava podizanje svesti i obrazovanje građana o navedenim oblastima, sa ciljem stvaranja i unapređenja odgovornog odnosa prema životnoj sredini, kao i informisanosti o aktuelnim dešavanjima u lokalnoj i globalnoj zajednici.

  Osmi Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“ sprovodi Centar za unapređenje životne sredine, finansira Ministarstvo omladine i sporta RS, Ministarstvo kulture i informisanja RS, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, uz podršku Delegacije Evropske unije i EU info centra, Ambasade Republike Francuske i Francuskog Instituta, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here