Istraživački centar za odbranu i bezbednost raspije konurs za pripravnike

 

 

Istraživački centar za odbranu i bezbednost svake godine raspisuje konkurs za pripravnički staž u centru. Svake godine se raspisuje konkurs za pozicije koje su otvorene u skladu sa potrebama i planiranim obimom rada za narednu godinu.

Na konkurs se mogu prijaviti mladi do 30 godina starosti, koji su na završnim godinama osnovnih studija i master studija ili su diplomirali u protekle tri godine na nekom od fakulteta iz oblasti društveno-humanističkih nauka (studenti nauka bezbednosti, odbrane, kriminalistike, lingvistike, novinarstva, informacionih tehnologija, prava..), oni koje zanimaju oblasti bezbednosti i odbrane i koji su visoko motivisani da stiču znanje i radno iskustvo iz ovih oblasti.Prednost pri izboru pripravnika mogu imati lica koja prvi put stiču radno iskustvo odnosno ona lica koja do sada nisu bila u random odnosu ali to nije od presudne važnosti.

Pripravnici imaju zadatak da pomažu centru u ostvarivanju njegovih redovnih aktivnosti- učestvuju u organizaciji događaja, konferencija, obuka, projekata. Svaki pripravnik ima svog mentora koji vodi njegov pripravnički staž i čije zadatke mora da ispunjava. Pripravnički staž traje minimum šest meseci od dana izglasavanja na Skupštini centra. Pre izglasavanja odabira pripravnika na skupštini može se pokrenuti probni pripravnički staž u trajanju do dva meseca. Pripravnički staž je prvi oblik članstva u Istraživačkom centru za odbranu i bezbednost i predstavlja priliku za sticanje radnog iskustva na volonterskim osnovama, a kasnije i zaposlenja.

OTVORENE POZICIJE SU:

1.Jedan pripravnik u sekretarijatu centra;

2.Dva pripravnika u sektoru obuka;

3.Dva pripravnika u projektnom sektoru;

  1. Jedan pripravnik u IT sektoru;

Navedene pozicije predstavljaju maksimalan broj primljenih lica na pripravnički staž ICOB zadržava pravo da primi manji broj pripravnika od navedenog.

Obavezni uslovi za sve pozicije su da je lice:

-Državljanin Republike Srbije

-Aktivan student ili da je nedavno diplomirao

-Da dobro poznaje MS office paket,

-Da dobro poznaje srpski jezik

Prednosti za pojedine pozicije:

– Znanje engleskog ili ruskog jezika

– Poznavanje rada Word Pressa

– Iskustvo u pisanju projekata

Zainteresovani kandidati treba da poštalju biografiju sa fotografijom i motivaciono pismo (do 500 reči) na sledeću email adresu: [email protected], najkasnije do 23:59h, 20.01.2019. Samo odabrani kandidati biće kontaktirani.

Odabrani kandidati će ući u proces selekcije. Proces selekcije se sastoji od grupnog intervjua, individualnog intervjua i testa znanja.Istraživački centar za odbranu i bezbednost zadržava pravo da ne odabere ni jednog kandidata u procesu selekcije ukoliko ni jedan kandidat ne zadovolji kriterijume centra.

PODELI
Nađa Stojanović
Studentkinja treće godine na smeru menadžment na Fakultetu organizacionih nauka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here