Istraživački centar za odbranu i bezbednost raspije konurs za pripravnike

 

 

Istraživački centar za odbranu i bezbednost svake godine raspisuje konkurs za pripravnički staž u centru. Svake godine se raspisuje konkurs za pozicije koje su otvorene u skladu sa potrebama i planiranim obimom rada za narednu godinu.

Na konkurs se mogu prijaviti mladi do 30 godina starosti, koji su na završnim godinama osnovnih studija i master studija ili su diplomirali u protekle tri godine na nekom od fakulteta iz oblasti društveno-humanističkih nauka (studenti nauka bezbednosti, odbrane, kriminalistike, lingvistike, novinarstva, informacionih tehnologija, prava..), oni koje zanimaju oblasti bezbednosti i odbrane i koji su visoko motivisani da stiču znanje i radno iskustvo iz ovih oblasti.Prednost pri izboru pripravnika mogu imati lica koja prvi put stiču radno iskustvo odnosno ona lica koja do sada nisu bila u random odnosu ali to nije od presudne važnosti.

Pripravnici imaju zadatak da pomažu centru u ostvarivanju njegovih redovnih aktivnosti- učestvuju u organizaciji događaja, konferencija, obuka, projekata. Svaki pripravnik ima svog mentora koji vodi njegov pripravnički staž i čije zadatke mora da ispunjava. Pripravnički staž traje minimum šest meseci od dana izglasavanja na Skupštini centra. Pre izglasavanja odabira pripravnika na skupštini može se pokrenuti probni pripravnički staž u trajanju do dva meseca. Pripravnički staž je prvi oblik članstva u Istraživačkom centru za odbranu i bezbednost i predstavlja priliku za sticanje radnog iskustva na volonterskim osnovama, a kasnije i zaposlenja.

OTVORENE POZICIJE SU:

1.Jedan pripravnik u sekretarijatu centra;

2.Dva pripravnika u sektoru obuka;

3.Dva pripravnika u projektnom sektoru;

  1. Jedan pripravnik u IT sektoru;

Navedene pozicije predstavljaju maksimalan broj primljenih lica na pripravnički staž ICOB zadržava pravo da primi manji broj pripravnika od navedenog.

Obavezni uslovi za sve pozicije su da je lice:

-Državljanin Republike Srbije

-Aktivan student ili da je nedavno diplomirao

-Da dobro poznaje MS office paket,

-Da dobro poznaje srpski jezik

Prednosti za pojedine pozicije:

– Znanje engleskog ili ruskog jezika

– Poznavanje rada Word Pressa

– Iskustvo u pisanju projekata

Zainteresovani kandidati treba da poštalju biografiju sa fotografijom i motivaciono pismo (do 500 reči) na sledeću email adresu: [email protected], najkasnije do 23:59h, 20.01.2019. Samo odabrani kandidati biće kontaktirani.

Odabrani kandidati će ući u proces selekcije. Proces selekcije se sastoji od grupnog intervjua, individualnog intervjua i testa znanja.Istraživački centar za odbranu i bezbednost zadržava pravo da ne odabere ni jednog kandidata u procesu selekcije ukoliko ni jedan kandidat ne zadovolji kriterijume centra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here