Izložba Nine Todorović „Dekodiranje sećanja“

Samostalna izložba Nine Todorović, “DEKODIRANJE SEĆANJA”, je direktan nastavak istraživanja koja je umetnica kroz svoje prethodne cikluse radova sprovodila na temu fenomena memorije, segmenata koji se odnose na kolektivno pamćenje i lična sećanja, na odnos analognog i digitalnog, arhive, njihov prenos u virtuelni prostor, mapiranje kao i softverske greške (glitch-art).

 

Na izložbi će biti predstavljeni ambijentalna instalacija, video rad i kolaži, koji su nastajali tokom i nakon jednog od autorkinih boravaka u Gracu (Austrija). U fokusu se nalazi preispitivanje sećanja na jedan dan, segmentiran na niz bezvremenih trenutaka, koji mogu pripadati različitim vremenskim periodima/epohama. Ovo je produžetak projekta Dnevnik hodanja, u kojem geografske odrednice gube uobičajeno značenje i usmeravaju na lična preispitivanja verodostojnosti pamćenja i duha mesta.
Nina Todorović rođena je u Beogradu 1973. godine. Diplomirala je 1999. na FLU, odsek slikarstvo, u klasi profesora Čedomira Vasića. Od 1995. godine aktivno izlaže, a do sada imala 46 samostalnih i učestvovala na preko 200 grupnih izložbi, kao i brojnim likovnim kolonijama, radionicama i web projektima, u zemlji i inostranstvu.Dobitnik je više domaćih i međunarodnih priznanja.

 

Galerija Doma omladine Beograda
Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;
nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here