Izrazi se! – Imate li tremu od javnog nastupa

Učenje tehnika javnog nastupa jedna je od najvažnijih veština u 21. veku. To je najefikasniji način da drugima kažete ko ste i do čega vam je stalo. Naša sposobnost obraćanja publici značajno utiče na naš uspeh u životu. Ohrabrujuća vest jeste da se dobar javni nastup može uvežbati. Sposobnost za držanje govora u javnosti nije talenat koji po rođenju dobije nekolicina srećnika, to je čitav niz veština širokog raspona kojima se može ovladati. Edukativna radionica u tri čina Izrazi se! održaće se na Sceni kult Ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić 24. maja sa početkom u 19h!

U želji da pomognemo i onima koji veštinu izlaganja žele dodatno da usavrše i onima koji traže način da se oslobode treme, napravili smo radionicu na kojoj su jednako dobrodošli i oni koji žele da budu u publici i oni koji žele da budu na sceni. Kreirali smo događaj u kojem će svako moći da izrazi sebe onako kako bude želeo. Govorom pred publikom, izjavom ispred kamere, razgovorom sa drugim učesnicima, slušanjem…

 

FORMULAR ZA PRIJAVU

U sklopu trosatne radionice dobićete odgovore na sledeća pitanja: • Kako savladati tremu pred nastup, • Kako koristiti glas i govor na najefikasniji način, • Kako da govor vašeg tela ostavlja utisak staložene, samouverene i stručne osobe, • Kako da ono što izgovarate bude zanimljivo, dinamično i sugestivno.

Imaćete priliku da čujete iskustva drugih ljudi sa svojih prvih javnih nastupa, kako su savladavali tremu, šta im je pomoglo. Moći ćete da pričate u kameru, da postavljate pitanja iz gledališta, da izađete na scenu, da aplaudirate, da ćutite…

Zapamtite, čime god da se bavite, vaš uspeh će u značajnoj meri zavisiti od načina na koji predstavljate sebe i svoje ideje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here