Jedanaeste FONklame – nova decenija, novi početak

 

U subotu, 24. marta, u Opštini Stari grad svečano se otvara jedan od najvećih festivala marketinga pod nazivom FONklame, u organizaciji FON-ovog centra za razvoj karijere.
Fon-ov centar za razvoj karijere je neprofitna organizacija, osnovana 2004. godine na Fakultetu organizacionih nauka. Već četrnaestu godinu okuplja proaktivne studente spremne da preduzmu inicijativu i da kroz posvećenost i timski rad napreduju i usavršavaju se u profesionalnom smislu. Bavi se obezbeđivanjem potrebnih znanja, veština i iskustava neophodnih za razvoj individualnih karijera i pružanjem podrške studentima pri profesionalnom i stručnom razvoju i zapošljavanju.

Jedanaesti put zaredom FONklame će okupiti najeminentnije stručnjake iz oblasti marketinga koji će studentima pružiti priliku da zakorače u svet kreativnog marketinga. FONklame će trajati u periodu od 24. do 31. marta, a kako tradicija nalaže, ni ove godine nije izostavljen humanitarni karakter festivala.

Otvaranje projekta, poznatije kao Veče reklama, održaće se u Opštini Stari grad, a cena karte za ovu projekciju najboljih reklama koje su iza nas je 250 dinara. Sva sredstva koja budu prikupljena prodajom karata za Veče reklama biće uplaćena fondaciji ,,Budi human”.
Ove godine, 25. marta, učesnici će moći da prisustvuju predavanjima na temu ,,Kreativni marketing”, a svoja iskustva će sa studentima podeliti:
● Nebojša Krivokuća, kreativni direktor agencije Communis DDB Beograd, koji će govoriti na temu “Zašto ideja?”,
● Stevan Vraneš, diplomirani dramaturg, čije predavanje će biti fokusirano na “Storytelling umarketingu” i
● Predrag Simić, kreativni direktor u firmi Leo Burnett Beograd, koji će govoriti na temu
“Kreativni proces u marketingu”.
Takođe, tokom predavanja, u čitaonici Fakulteta organizacionih nauka biće organizovana izložba kreativnih marketinških radova studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Ovo je jedan od mnogih noviteta koje FON-ov centar donosi ove godine! U skladu sa temom projekta, cilj ove izložbe je dodatno inspirisati studente i prikazati im na koji način sam reklamni materijal može preneti neverovatnu poruku!
Nakon predavanja, biće prezentovana studija slučaja, koju će učesnici rešavati sve do 31. marta. Cilj rešavanja ove studije slučaja je primena stečenog znanja u praksi, kroz rešavanje konkretnog zadatka.

Studiju slučaja zadaje marketinška agencija “Žiška”, a pobednike očekuju vredne nagrade.
Više informacija o projektu, kao i prijave za učešće na predavanjima i studiji slučaja traju do 20. marta do ponoći, a možete se prijaviti preko sledećeg linka. Na istom mestu možete pronaći i rezervaciju karata koje do 22. marta možete preuzeti na hodniku Fakulteta organizacionih nauka!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here