Još deset dana do završetka BASF Start-up Science konkursa!

Deset dana je ostalo do isteka roka za prijavu na konkurs za bespovratno finansiranje naučno-istraživačkih projekata studenata svih godina osnovnih, master, doktorskih i specijalističkih studija. Prijave za konkurs pod nazivom BASF Start-up Science biće otvorene do nedelje, 11. novembra, u ponoć.

Konkurs organizuje najveća nemačka hemijska kompanija BASF pod pokroviteljstvom Kabineta ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u Republici Srbiji, a osnovni uslov za učešće je da prijavljeni radovi doprinose rešavanju nekog od problema održivog razvoja. Najbolje ideje biće nagrađene iz novčanog fonda u iznosu od 875.000 dinara.

„Kako bismo podstakli što više mladih naučnika i inovatora u Srbiji da se bave istraživačkim radom, vodili smo se idejom da konkurs BASF Start-up Science obuhvati najrazličitije oblasti i tipove projekata, a raznovrsnost i broj do sada prijavljenih radova nam je pokazao da je naš cilj već sada ispunjen. Pozvao bih sve studente da iskoriste preostalih deset dana, prijave svoje projekte i steknu mogućnost za osvajanje novčanih sredstava kako bi mogli finansirati svoje naučne projekte”, istakao je Simon Franko, direktor kompanije BASF u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

On je dodao da je osnovni uslov za učešće činjenica da prijavljeni radovi doprinose održivom razvoju čitavog društva, pa se studenti mogu prijaviti sa najrazličitijim projektima, od startap ideja i doktorskih disertacija, do naučnih radova, master teza i prototipovima proizvoda koje su osmislili, a za koje su im potrebna materijalna sredstva za njihov dalji razvoj ili izlazak na tržište.

Pravo učešća na konkursu imaju svi studenti prirodnih nauka nezavisno od nivoa studija, fakulteta ili univerziteta koji pohađaju. Takođe, nebitno je da li su njihovi projekti u početnoj ili poodmakloj fazi razvoja, ali je važno da radovi odgovaraju na neku od tri teme konkursa: urbano stanovanje, pametna energija i pametni gradovi.

„Svesni smo koliko je pitanje održive budućnosti važno za napredak pojedinaca, države i društva u celini, te osim što razvijamo materijale koje ne zagađuju životnu sredinu ili pronalazimo načine za prečišćavanje vode i smanjenje izduvnih gasova, mi u BASF-u ujedno i podržavamo svaku ideju koja doprinosi održivom razvoju. Smatramo da je saradnja veoma bitna kako bi se omogućio održiv život u budućnosti”, objasnio je Franko.

Sve informacije o konkursu i načinu prijavljivanja dostupne su na veb sajtu www.startupscience.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here