Jugoslavija juče i danas!

Evropski studentski forum Fakulteta političkih nauka ove nedelje organizuje interaktivan događaj, seriju panel diskusija, pod naslovom „Razgovarajmo o“, koji u prvi plan stavlja aktuelne političke trendove i dešavanja u političkoj areni.
Jedna od tema kojom se bavimo na interaktivnom događaju u okviru „Razgovarajmo o“ tiče se političkih, kulturnih, ekonomskih i socijalnih odnosa bivših jugoslovenskih država danas, ali u poređenju sa interakcijama koje su imale u doba bivše SFRJ. Naziv tribine je „Jugoslavija juče i danas“. Dakle, razgovaraćemo o procesima demokratizacije, tranzicije, saradnje i ideološkim razlikama zemalja bivše Jugoslavije. Koliko je nekadašnja spona između naoda zemalja bivše Jugoslavije preobličena u jugonostalgiju, kakva bi budućnost SFRJ bila na međunarodnom polju da je država opstala i da li je SFRJ veštačka tvorevina koja je bila predodređena za raspad, samo su neka od pitanja kojima ćemo se baviti u toku diskusije.
Na spisku imena gostiju ove panel diskusije našli su se:
  • Muharem Bazdulj, pisac i kolumnista;
  • Aleksandar Gatalica, književnik;
  • Čedomir Antić, istoričar i profesor.
Takođe, napominjemo da će se događaj odviti ove srede 20.3. u 18č na Fakultetu političkih nauka!
U četvrtak 21.3. se održava jedno predavanje i tematska promocija sadržaja Ino agencije programa studiranja u inostranstvu. Što se predavanja tiče, o političkom marketingu govoriće Rastko Šejić, jedan od osnivača „Otpora“. Smatramo da je ta tema od izuzetnog značaja i trenutno u žiži javnosti usled velikih medijskih manipulacija i generalno ekspanzije moći sedme sile koja se sada sve više koristi u političke svrhe.
Ovom celinom ćemo se baviti u četvrtak 21.3. od 16č.
Pridružite nam se!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here