Karavan: “Obrazovanje za 4.0 revoluciju” gostuje u Nišu

Datum Isteka: 17/05/2019

Roboti, automobili bez vozača, otključavanje vrata očima su naša realnost.

Ove tehnologije već postoje i postaju sveprisutne širom sveta. Ako nismo spremni za ovu promenu u tehnologiji mi ćemo ostati bez dobrobiti i bogatstva koju će ona prouzrokovati. Međutim ako pripremimo svoju decu, ona će biti u prilici da upravljaju tehnologijom, a ne da tehnologija upravlja njima.

Film Obrazovanje za 4.0 revoluciju dokumentuje inicijative, lidere i liderke u obrazovanju i edukatore i edukatorke koji pokušavaju da prilagode formalni obrazovni sistem ekonomiji znanja i podataka.

Kako bi što veći broj ljudi bio prilici da pogleda film organizuje se prolećni Karavan „Obrazovanje za 4.0 revoluciju“. U okviru karavana biće održano 10 projekcija u 10 gradova širom Srbije. Prva projekcija desiće se u Nišu, Deli prostoru za kreativno delovanje,18 časova.Prijave su obavezne jer je broj mesta ograničen na 40. Možete se prijaviti putem sledećeg linka: http://bit.ly/registrujsezarevoluciju

Datumi premijera u ostalim gradovima:
1. Zaječar, Pomak, 21. mart (četvrtak)
2. Beograd, Share Square, 27. mart (sreda)
3. Subotica, Infostud hub, 5. april (petak)
4. Mokrin, Mokrin House, 11. april (četvrtak)
5. Užice, Co-office, 17. april (sreda)
6. Novi Pazar, Klub Heroja, 22. april (ponedeljak)
7. Vršac, Startit, 3. maj (petak)
8. Novi Sad, KC Lab, 6. maj (ponedeljak)
9. Pančevo, SINHRO, 10. maj (petak)
10. Podgorica, ADP ZID, 16. maj (četvrtal)

Obrazovanje za 4.0 revoluciju je više od filma i predstavlja platformu koja se zalaže za: 1) uvođenje učenja zasnovanog na projektima u obrazovni sistem Srbije 2) besplatno visoko obrazovanje za sve građane i građanke Srbije 3) decentralizaciju obrazovanja – svaki grad u Srbiji koji ima +100.000 stanovnika mora da ima svoj Univerzitet, jer će u narednim godinama samo univerzitetski gradovi biti u prilici da privuku i zadrže talentovane mlade ljude! Možete nam dati podršku potpisivanjem peticije na platformi: obrazovanje4revoluciju.rs

PODELI
Bojan Živanović
Student druge godine na smeru novinarstvo i komunikologija na Fakultetu političkih nauka. Bavi se društvenim mrežama, odnosima sa javnošću i komunikacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here