Kako da prestanete da gubite stvari?

Da biste sačuvali i lako pronalazili stvari koje su vam potrebne, neophodno je da se samo malo bolje organizujete.

Trošite previše vremena tražeći ključeve, mobilni telefon, daljinski, odeću, obuću, glavu? Ah ne, glava vam je tu! Ali, čemu služi ako ne možete da se setite gde ste nešto ostavili?! Nervirali ste se kada bi vam majka rekla da je nešto što tražite na svom mestu? Pa gde mu je mesto, pobogu?!
U tome je štos – morate da znate gde je mesto svakom od traženih predmeta. Nema logike da daljinski bude u fioci sa vešom, a nova majica na televizoru, zar ne? A šta će ključevi u frižideru? Mobilni telefon u toaletu? Da, vreme je za sređivanje kuće i reorganizaciju stvari.

Šta se najčećše zagubi?

Izvor: pinimg.com

Na primer, ako stalno gubite naočare, možete da kupite zanimljivi stalak ili ukrasite neki kanap na kojem će one visiti. Kada pronađete sve izgubljene naočare, nakačite ih tu i sledeći put kada bude sijalo sunce, znaćete gde treba da ih potražite. Još bolje bi bilo da one vise pored nekog ogledala, tu ćete ih sigurno primetiti. Takođe je dobra ideja da, ako povremeno nosite naočare za vid, imate jedan par u torbi, a drugi na radnom stolu ili noćnom stočiću. Tako nikada nećete razmišljati gde ste ih ostavili i da li ste ih poneli.

Devojke obično imaju problem sa gubljenjem nakita. Minđuše u jednoj, narukvice u drugoj, a ogrlice u trećoj sobi. Kupite najobičnije ukrasne kutije, razvrstajte nakit i sve zajedno držite na jednoj polici.

Slično rešenje možete da sprovedete i kada su u pitanju punjači, slušalice, telefoni, tableti i drugi elektronski uređaji i njihova oprema. Čuvajte sve na jednom mestu i nikada više nećete prevrtati po džepovima tražeći slušalice.

Daljinske upravljače uvek držite pored ili na uređajima za koje služe. Tako ćete znati gde da posegnete rukom kada želite da promenite kanal. A kako se ne biste mučili da ustajete, možete ih staviti na stočić pored fotelje iz koje gledate televiziju.

Ključevi se najlakše gube, a najneophodniji su. Neka stoje svi zajedno u nekoj korpici pored ulaznih vrata ili ih okačite o kukice na nekom vidnom mestu gde uvek prolazite.

Važne papire, dokumenta, račune, priznanice organizujte po fasciklama i odložite u fioku ili na policu. Na taj način se nećete nervirati tražeći potvrdu o uplati ispita ili plaćanju računa za telefon. Ako ste baš ozbiljno rešili da sve sredite, možete ih i skenirati i čuvati u kompjuteru kako biste uštedeli prostor.

Na kraju, kada ste napolju, najteže je pronaći izgubljeno. Zato uvek proverite da li ste sve poneli pre nego što krenete dalje. Možda će izgledati paranoično, ali lakše je proveriti džepove sad, nego se posle nervirati kada shvatite da vam je ispao novac kada ste se šetali parkom. Ako putujete, uvek imajte kratak spisak svega što ste poneli da biste očas posla sve proverili.

Uz malo disciplne i organizacije više nećete imati problema sa gubljenjem stvari jer ćete konačno znati gde im je mesto!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here