Kako muškarčine motivisati da gledaju predstavu Muškarčine?

I ovog aprila beogradska publika će imati priliku da pogleda najizvođeniju predstavu Reflektor teatra. Izvođenje Muškarčina zakazano je za 21. april od 20 časova na sceni Centra za kulturnu dekontaminaciju u Birčaninovoj 21.

Ovaj pozorišni dokumentarac, u režiji Vojislava Arsića i Milene Bogavac, odgovara na pitanja šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas i šta uopšte predstavlja muškost. Ko-autori i izvođači su Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nikola Pavlović, Rastko Vujisić i Uroš Novović.

budi muško

Svako od nas ima prijatelja koji nikada nije bio u pozorištu, koji ima određene predrasude o tome kako treba jedan muškarac da se ponaša ili šta se podrazumeva pod terminom muškost. Skoro svako od nas je bar jednom vodio ovakav razgovor:

– E, je l’ si gledao predstavu Muškarčine?

– Naravno sa nisam. Zar to nije predstava za žene? Neki lepi, zgodni momci na bini…

– Ne! Što si tako ograničen?! To je dokumentarna predstava o tome kako izgleda pravi muškarac u Srbiji danas.

– A to treba kao da se nauči kako treba da izgleda pravi muškarac.

–Ne! Baš suprotno. Evo recimo ti, na primer. Treba da se otarasiš tih predrasuda i odeš jednom u životu u pozorište i vidiš šta to zapravo znači.

– Da li ti ja ličim na osobu koja ide u pozorište?

– Upravo ti o tome govorim! Spusti taj mačo gard i mućni malo glavom. Nije pravi muškarac onaj koji je jak , ide u teretanu i nikad ne plače, nego je pravi muškarac…

– TI SI NEKAD PLAKAO? Hahaha!

– Hoćeš li prestati da izigravaš muškarčinu i, kao prijatelja te molim, idi u Centar za kulturnu dekontaminaciju 21. aprila u 20 časova da vidiš o čemu ti pričam. Izazivam pravog muškarca u tebi da to uradi.

– Dobro, dobro, kad ti već to toliko znači.

– Pravi muškarac posećuje pozorište!

– Videćemo.

I video je. Ne postaje se pravi muškarac jednim odlaskom u pozorište, ali je to početak. To je motivacija za intezivniji rad na sebi i svojim unutrašnjim demonima, unutrašnjim muškarčinama.

Za više informacija o Muškarčinama, Reflektor teatru i njihovom radu možete pročitati
http://reflektorteatar.rs/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here