Kamp na farmi – Finska

Ukoliko voliš šume, jezera i konje, a život na farmi je nešto što bi želeo da probaš, ovog leta pravac u Finsku!

Dobro došao/la u Suonenjoki, grad u kojem se proizvodi najviše jagoda u čitavoj Finskoj! I to ne bilo kakvih… Zbog specificnih klimatskih uslova uzgajanja finske jagode su ne samo najukusnije već i najzdravije na svetu, a ovog leta imaš priliku da se i sam/a uveriš u njihov kvalitet!

Suonenjoki, simpatičan grad jagoda, smešten je u istočnoj Finskoj okružen rekom i jezerima, što nije ni nimalo redak prizor u ovoj nordijskoj zemlji izbrazdanoj vodenim i zelenim površinama koje se razigrano smenjuju (ne zovu je bez razloga zemljom jezera i šuma). Pravi odmor – i za oči i za dušu. Ali zato za telo nema ništa bolje od fizičke aktivnost i to u prirodi. I zato su rad na farmi, organska poljoprivreda i pomoć u štali samo neki od poslova u kojima možeš da se oprobaš zajedno sa još desetak volontera iz različitih delova sveta. Osim toga, opušten način života, jednostavnost, ekologija i briga o životnoj sredini biće vrednosti koje će svako od vas sa divljenjem poneti natrag sa sobom.

A posle korisnog i obavljenog posla sledi zaslužena nagrada: slobodno vreme kada možeš da se opustiš u sauni (aktivnost u kojoj Finci tradicionalno veoma uživaju) ili možeš da se baviš nekim sportom poput plivanja ili tenisa, a organizatori ti stavljaju na raspolaganje i avantura park u čijoj nadogradnji ćeš, zavisno od potreba, takođe moći da učestvuješ. Večeri su namenjene pričama i pesmama pod nestvarno zvezdanim nebom ili prostom opuštanju uz pucketanje logorske vatre koje magično otklanja i najmanji trag stresnog života u gradu koji je sad već daleko iza tebe.

Šta čekaš? Prijavi se!

Iskoristi leto!  Avantura te čeka.

Gde: Suonenjoki, istočna Finska

Kad: 4.6.2018–15.6.2018.

Vise informacija na ovom linku: https://www.mis.org.rs/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/

1 COMMENT

  1. Hej, baš zanimljiv program. Obožavalac sam prirode. Samo mi nije jasno što piše da se to događa od 4.-15. Juna, to je već prošlo. Ili se to odnosi na Jul, pa je greškom upisan Jun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here