Kijanu Rivs i njegova bolna životna priča

Holivudski glumac Kijanu Rivs može da se ponosi svojom bogatom filmskom karijerom na kojoj je godinama pomno radio. Međutim, iza tog šarmantnog i dobroćudnog lica krije se bolna prošlost.

Kijanu Rivs
Izvor: http://screencrush.com/

Kada se pogleda šta je sve sudbina tokom života donela Rivsu, gotovo da ne postoji osoba koja bi ostala ravnodušna na gubitke koje je pretrpeo. Iako je glumac svojim talentom i trudom zaradio milione i postao popularan širom sveta, on tome ne pridaje veliki značaj.

Njegova nesrećna priča počinje još od samog detinjstva. Kijanov tata Samjuel Rivs bio je lokalni diler i često je bio u zatvoru. Samjuel je napustio svoju porodicu kada je Kijanu imao samo tri godine. Kako su mu se roditelji razveli, bio je prinuđen da se često seli sa svojom majkom i mlađom sestrom te je često menjao i škole. Pored poteškoća u prilagođavanju na novu sredinu, Kijanu je imao disleksiju, što mu je dodatno otežavalo školovanje, koje je na kraju i napustio sa 17 godina kako bi se posvetio glumi.

Godine 1993. Kijanu je izgubio svog najboljeg prijatelja glumca Rivera Feniksa koji se predozirao. Već uveliko poznat holivudskim krugovima i šire, Kijanu Rivs je 1998. godine otpočeo svoju vezu sa glumicom Dženifer Simi. Fotografije iz tog perioda i brojni novinski članci svedoče o ljubavi koja se razvila među njima. Već sledeće godine Dženifer je ostala u drugom stanju. Međutim, kako se beba rodila pre vremena, njihova devojčica, koju su nazvali Ava Arčer Rivs, ubrzo je umrla. Smrt njihove ćerke snažno je uticala na oba roditelja. Oboje su se na svoje načine borili sa tugom, ali kako Dženifer nije mogla da se izbori sa depresijom, par se rastao, ali su ostali u prijateljskim odnosima. Sledeći veliki gubitak Rivs je imao samo 18 meseci kasnije, kada je Dženifer izgubila život u saobraćajnoj nezgodi.

Pročitajte: Bon Džovijev humanitarni restoran

Uprkos strašnim stvarima koje je preživeo, Kijanu Rivs je u svom poslu postajao sve bolji, a uloga Nea u „Matriksu“ pored ogromnog prihoda, otvorila mu je mnoga vrata u Holivudu. Tokom snimanjaMatriksa“, Kijanu je saznao da mu mlađa sestra Kim boluje od leukemije, ali srećom uspela je da se oporavi. Upravo je ovo razlog zašto je glumac odvojio veliki deo svoje zarade od filma i poklonio bolnicama u kojima mu se sestra lečila, a čak i danas nastavlja da donira novac brojnim medicinskim centrima koji se bave istraživanjem ove bolesti.

Izvor: http://www.ranker.com/?ref=mainnav

Glumac je poznat po svojoj skromnosti. Mnogi koji su imali priliku da rade sa njim govorili su da je on bio jedan od retkih koji se prema svima na setu ponašao kao prema njemu jednakim. Na snimanju svakog filma pokušava da zapamti svima imena i sa svima razgovara, a kada je tokom snimanja „Matriksa“ čuo da jedan od radnika ima porodičnih problema glumac mu je poklonio 20.000 dolara kao božićni bonus. Takođe, deo svoje milionske zarade od filma, dao je ljudima zaduženim za specijalne efekte i kostime, smatrajući da su oni zasluženi za neverovatni uspeh filma.

Iako se njegovo bogatstvo procenjuje na oko sto miliona dolara, Kijanu se i dalje vozi podzemnom železnicom i nije neobično da se vidi na nekom trotoaru u razgovoru sa beskućnikom.

Uprkos bolnoj prošlosti, Kijanu nikada nije prestao da bude čovek prema drugima i nastavlja da daje svoj doprinos filmskoj industriji. Ali, kako je i sam rekao prilikom jednog intervjua: „Tuga menja svoj oblik, ali nikada ne prestaje”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here