Kineski film „Legenda o Konkubini“

Kineski film „Legenda o Konkubini“,rađen u saradnji sa japanskim producentima, predstavlja veličanstvenu priču o ljubavi, osveti i smrti, smeštenu u drevni kineski grad u vreme vladavine dinastije Tang.

Preko 165 miliona dolara uloženo je u ovaj projekat, a čak šest godina rađena je rekonstrukcija  impozantnog  glavnog grada iz 8. veka, kako bi se verno dočarala epska priča, što ovo čini najskupljim i najvećim kineskim filmskim projektom. Najtiražniji japanski pisac Jumemakura, na cijoj knjizi ?? je baziran film istakao je da je bio fasciniran onim što vidi još dok je obilazio set: „Neverovatno kako je ekipa filma uspela da verno prikaže grad, to vreme. Dovelo me je do suza“ .

Slavni reditelj Čen Kajge, autor velikog filmskog hita „Zbogom moja Konkubino“,dugo je radio na grandioznom projektu koji okuplja internacionalne glumce, želeći da dočara staru Kinu: “Tužansam, jer nema više tog tradicionalnog načina života, kakav je bio u starim gradovima. Danas je napuštena i tradicionalna kultura. Mladi danas traže nešto što se zoves loboda, a u staroj Kini i gradovima kakav je bio onaj prikazan u filmu, živelo je preko 10.000 pesnika iz cele Azije. Ja tu vidim paralelu, i nadam se da će mladi pogledati ovaj film I videti da je nekada u Kini postojao taj slobodan duh I da će se vratiti tradicionalnom.”

 

Japanski budistički monah Kukai poslat je u  Tang dinastiju u Kinu kako bi učio o kineskoj kulturi I civilizaciji. Za to vreme sprijateljuje se sa pesnikom po imenu Bai Letian. Odjednom, u gradu počinju da se dešavaju čudni događaji, smrti, između ostalih I Konkubine Yang, što se povezuje s demonskom mačkom koja teroriše grad. Monah i pesnik se udružuju kako bi istražili smrt Konkubine, prateći trag demonske mačke koji otkriva skrivene činjenice.

Film „Legenda o Konkubini“ biće premijerno prikazan na Festu 27. i 28. februara, dok će u redovnoj distribuciji biti od 22. marta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here